Verslag Trainingsweekend

Verslag Trainingsweekend door Charlotte Lenting

In het weekend van 19 en 20 februari zijn de meeste Moving Ladies op trainingsweekend geweest in het plaatsje Eext in Drenthe. Ook ik was hier als nieuwe ploeggenoot bij en zal me eerst even voorstellen. Ik ben Charlotte, 18 jaar en wonend in Didam. Ik ben altijd al een fanatieke sporter geweest en doe sinds enkele jaren aan triatlon. Deze combinatiesport van zwemmen, wielrennen en hardlopen ligt mij erg goed, maar vanwege een loopblessure heb ik mij vanaf januari 2010 gericht op het wielrennen. Ik heb vorig jaar mijn eerste wielerwedstrijden gereden bij de Junior vrouwen en hoop dit jaar op mooie wedstrijden bij de Elite dames. Ik ben ervan overtuigd dat dit helemaal goed gaat komen en kijk dan ook erg uit naar het aankomende seizoen.

Eext 1


Het trainingsweekend begon met de aankomst bij de accommodatie ‘de Baldwinhoeve’. We werden gastvrij ontvangen en hebben de eerste dag een training van ruim 4 uur afgewerkt. Tijdens deze training was er genoeg tijd om kennis te maken met alle dames, wat de training erg leuk maakte. We hebben verschillende kasseienstroken gereden en hebben met een wat kleiner groepje nog een aantal rondes in een waaier gereden. Dit was hard nodig, want de wind werkte dit weekend niet echt mee. Na de training kon iedereen ontdooien onder de douche, want ook de temperaturen waren niet echt aantrekkelijk. ’s Avonds is er met de hele groep gegourmet, nadat we dit Hollandse fenomeen hadden uitgelegd aan de Ierse dames (en heer). Na deze heerlijke avondmaaltijd is er een seizoensbespreking geweest en heeft Chris het programma van 2011 toegelicht. Ik ben hierdoor nog enthousiaster geworden en ben ervan overtuigd dat dit een mooi seizoen gaat worden voor de Moving Ladies.

Eext 2


Op zondag stond er ook een training op het programma, waar een trainingswedstrijd in Ekehaar deel van uitmaakte. Voor deze wedstrijd hebben we 1,5 uur gefietst door het winderige, koude Drenthe. De wedstrijd werd gereden over een parcours van 4 à 5 km en wij reden in een peloton met nieuwelingen en dames. De wedstrijd is voor de meeste dames goed verlopen en ook bij mij viel mijn snelheid niet tegen. Het is toch altijd weer even wennen zo aan het begin van het seizoen. Na de wedstrijd zijn we zo snel mogelijk teruggefietst richting Eext, maar dit viel wel wat tegen. Chris had ons namelijk beloofd dat we wind mee hadden, maar er bleek toch echt harde tegenwind te staan.. Ondanks deze wind en de wedstrijd hebben we zondags ruim 3 uur gefietst en kon iedereen tevreden zijn over de training. Na een maaltijd van onze gastvrouw en gastheer zijn we rond half 5 weer huiswaarts gegaan.

Eext 3


Het trainingsweekend is dus goed verlopen en is voor iedereen erg nuttig geweest. Het was fijn om veel uren te maken met zo’n hele groep en ook de onderlinge kennismaking was erg gezellig. We weten allemaal wat we al kunnen, maar ook waar nog aan gewerkt kan worden dit seizoen. Met veel plezier kijk ik uit naar mijn eerste wedstrijd en ik wens alle Moving Ladies die gaan rijden in Omloop het Nieuwsblad veel succes.

Eext 4


Charlotte
 

terug