Trainingsweekend Limburg 12 en 13 maart

Afgelopen weekend hebben we ons 2e trainingskamp gehad. Waren we de vorige keer nog op 2 uur rijden van mijn huis naar het Noorden gegaan, deze keer stond een rit naar Zuid Limburg op de planning.

Bij aankomst in hotel Op de Boud was het al gelijk gezellig, sommige meiden hadden elkaar de hele winter nog niet gezien, dus er viel zowel op de fiets als tijdens de rest van het weekend genoeg te bespreken. (alhoewel dit met een groep van 15 meiden nooit een probleem is natuurlijk). Ook onze nieuwkomers konden dus dit weekend met iedereen kennis maken. Eileen was dit weekend speciaal vanuit Schotland overgekomen. Alleen Laura ontbrak, maar zij is vol in training voor de kampioenschappen in Apeldoorn.


Zaterdag middag was het hoofddoel om de ronde van de Park Rooding Classic te verkennen. In vele opzichten leek deze verkenning op de echte koers, er werd flink doorgereden op de heuvels, met ontsnappingen en gelosten, met drie lekke banden, een gebroken ketting, en een valpartij. Pechvogel van het weekend was Djoeke. Zul je net zien, heb je 2 knieen gekregen, bezeer je altijd precies die ene van de 2. Hopelijk is dit vooral aan de buitenkant en kan Djoeke komend weekend gewoon starten in Strijen. Uiteindelijk heeft het team een goede duurtraining in perfecte weersomstandigheden kunnen maken en weten we precies hoe het parcours over 2 weken is.


Als seizoensopening, om elkaar beter te leren kennen, gingen we ’s avonds (disco)bowlen. De één had hier meer talent voor dan de ander, maar iedereen heeft zich prima vermaakt! We waren opgedeeld in 3 teams, en hadden uiteindelijk dan ook 3 winnaars (of misschien toch 4 winnaars? Het was een nek aan nek race!). Nieuwkomer Iris gooide in ieder geval de meeste kegels om van ons allemaal.


Dag 2 was het al net zo mooi, droog weer, perfect om weer goed te trainen. We hebben een route door Belgie genomen, met erg mooie klimmetjes. Weer werd er gedemarreerd, op de Schweiberg werden de benen getest, het drie landenpunt is omhoog geknald, en op de Camerig konden we ons voor de laatste maal echt uitleven. Na een heerlijke lunch met uitsmijters konden we voldaan terug naar huis. Eenmaal thuis voelden mijn benen ook net als na een koers, ik kon niet zo heel soepel meer de trap op lopen om mijn bed in te duiken…

trainingsweekend Limburg 9

(zie fotoalbum Trainingsweekend Limburg in de Gallery voor meer foto's)

Namens alle Moving Ladies, Chris en Harrie bedankt. We hebben zin in het nieuwe seizoen!
Linda
 

terug