Twee klassiekers afgelopen weekend

Strijen:


Met zes Dames reden wij de Omloop van Strijen, er stond die dag weinig wind en dus was het oppassen in het peloton omdat het op die smalle wegen moeilijk is om naar voren te komen.
In de eerste ronde moesten Ingrid Rouw Chris v/d Berg Evelien Post en Charlotte Lenting lossen omdat ze te ver van achteren reden. Charlotte kwam voor de eerste doorkomst weer met enkele andere Dames terug in het peloton maar de andere drie moesten helaas uit koers.
Er gebeurde door het mooie weer weinig in de resterende ronden en dus ging het grote peloton gezamenlijk naar de streep, in de voorlaatste ronde was er nog een groep gelost waar Charlotte in zat en deze kwam uit op plaats 104 dit was voor haar de eerste wedstrijd bij de dames Elite dus voor haar een mooi resultaat.
In het peloton konden Mirthe Wagenaar en Sarah Reynolds door de smalle wegen moeilijk naar voren komen en kwamen op plaats 78 en 84 in de uitslag.
Voor de nieuwe Dames die nog geen klassieker gereden hadden bij de Dames was het toch een goede wedstrijd waarbij ze toch rustig ervaring op konden doen voor de grotere wedstrijden die gaan komen.

 

Köln-Schuld-Frechen:

Ploeg Koln

 

Zondag stonden we aan de start in Koln voor een wedstrijd over 98 km met acht Dames , de start was om 11.37 en het weer was erg mooi met te weinig wind. Het was voor onze ploeg de eerste wedstrijd in de nieuwe kleding. Na ongeveer30 km was er een kleine valpartij waar Linda Ringlever bij betrokken was maar zij kon weer snel aansluiten. Ook hier gebeurde er weinig en met een Gem. snelheid van 39 km p/u reden de Dames gezamenlijk naar de streep. 8 km voor het einde kregen drie Dames een kleine achterstand waaronder ook Charlotte maar met de Omloop van Strijen in de benen en hier een 76ste plaats toch een goede prestatie.
Ook Iris Ockeloen vorig jaar nog Junior Dame reed vandaag haar eerste klassieker bij de Dames en was bijna de gehele wedstrijd voorin te vinden en eindigde op een mooie 30ste plaats. Ook voor Iris een goede ervaring voor het komende seizoen bij de Elite Dames.
Ook voor Djoeke Donkers was het na jaren van sukkelen met een blessure weer de eerste wedstrijd en ook zij reed een goede wedstrijd met een 66ste plaats als resultaat.
Voor Jessica Smits was het ook de eerste wedstrijd van dit seizoen en ook zij reed een goede wedstrijd met een 63ste plaats als resultaat.
Voor Mirthe Wagenaar en Sarah Reynolds was het de tweede klassieke wedstrijd van dit weekeinde, maar ook zij konden goed meedoen tijdens de wedstrijd, Mirthe werd 37ste en Sarah 40ste.
Sarah Cramoysan werd in de uitslag 65ste en Linda Ringlever die ondanks haar val en vele schaafwonden toch goed van voren reed 19de.
Door het mooie weer van afgelopen weekend was dit na het trainingsweekend van vorige week in Limburg een goede voorbereiding voor de Rooding Classic van komende zondag waar we met tien dames zullen starten:
Kirsten Peetoom – Linda Ringlever – Mirthe Wagenaar – Jessica Smits – Iris Ockeloen – Charlotte Lenting – Sarah Cramoysan – Sarah Reynolds – Michellen Geoghegan.
 

Koln

terug