Goede prestaties afgelopen weekend:

Roodingclassic:


Zondag 27 maart was de zware klimcours in Limburg, de Rooding Classic, we zijn met de ploeg van 7 Dames (Mirthe Wagenaar en Jessica Smits waren ziek) al zaterdag naar Limburg vertrokken omdat de klok die nacht 1 uur vooruit ging en de dames hun rust hard nodig hadden. We waren zoals ook op het trainingsweekend weer te gast in Hotel Op de Boud waar de dames ( Kirsten Peetoom – Linda Ringlever - Iris Ockeloen – Charlotte Lenting – Sarah Reynolds – Sarah Cramoysan en Michelle Geoghegan)zich in alle rust konden voorbereiden voor de wedstrijd van de volgende dag. Ook Femke van Schelven van Mercurius was met ons meegekomen.

De start was om 13.00 uur en het weer was zeer mooi en het beloofde een mooie wedstrijd te worden op dit zeer zware parcours. Vanaf de start werd er gelijk hard door gereden en door het zware parcours waren er al gelijk vele lossers en ontstonden er vele groepjes met daarin steeds z’n 5 a’10 rensters. Van de politie mocht de karavaan niet zo lang worden dus de jury begon al snel met opschonen van de laatste groepen geloste.
Van ons team waren het de jongere Rensters en Sarah Cramoysan die nog niet de ervaring hebben en te ver van achter kwamen te zitten op de smalle wegen en daardoor na de tweede ronde ook de koers moesten verlaten. Intussen was er een kopgroep van 4 rensters met Marianne Vos ontstaan op de eerste beklimming van de Eyserbosweg en deze 4 reden in 40 km 4 min weg. Op weg naar de laatste keer de Eyserbosweg kreeg Sarah Reynolds pech en kon niet meer terug komen en moest helaas ook de strijd staken. Bij de derde beklimming van de Eyserbosweg reed er weer een groepje weg en hier was Linda Ringlever zeer attent en kon zo meespringen, deze groep was na enkele km 11 dames groot en zouden de rest van de wedstrijd weg blijven. Ook reed er nog een groep van 13 weg en hierin zaten Kirsten Peetoom en Michelle, deze groep red op weg naar de Dode Man toch te rustig zodat er nog een kleine groep kon aansluiten en daarmee was de wedstrijd gedaan want de rest werd na de Dode Man uit de wedstrijd genomen.


In de laatste beklimming van de Cauberg kreeg Linda het nog even moeilijk maar met een 15e plaats sloot zij deze wedstrijd goed af.
Ook Kirsten Peetoom en Michelle deden het zeer goed en reden in de derde groep naar een hele mooie 21ste en 26ste plaats.
Met drie Dames in de top dertig van deze zware wedstrijd was het voor de Movingladies dus een zeer geslaagd weekend.
 

terug