Update Site

Energiewacht Tour: 7 t/m 10 april


De Energiewacht Tour (4 daagse) was de eerste wedstrijd voor de Topcompetitie van de KNWU, hier reden de Movingladies met vijf Dames, Linda Ringlever – Charlotte Lenting – Laura Trott – Sarah Reynolds en Michelle Geoghegan.

Ploeg energietour 1


De ploegen verbleven in het vakantiepark Pagedal in Stadskanaal. De eerste etappe was in Sellingen over 108 km. en er stond erg veel wind dus het werd een waaier etappe. De eerste helft van de etappe werd ontsierd door nogal veel valpartijen waar ook wij niet bij gespaard bleven, Sarah, Michelle, Laura en Charlotte zaten achter enkele valpartijen en kwamen zodoende op achterstand. Sarah Reynolds kon de eerste etappe niet meer uitrijden zodat we met nog vier Dames aan de tweede etappe begonnen. 1e etappe: Linda 65 – Michelle 121 - Charlotte 123 - Laura 139
De tweede etappe was in Midwolda en ging over 82 km. Ook hier stond veel wind en omdat de wedstrijd maar 82 km lang was ging gelijk alles op de kant waardoor het peloton al snel in stukken uiteen viel. Doordat onze Dames te ver van achter zaten kwamen ze in de tweede groep terecht en Michelle in de laatste waardoor ook zij de strijd moest staken en we nog met drie Dames over waren. Charlotte 93 – Linda 112 – Laura 122.
De derde etappe was de wedstrijd van Middag Humsterland in Aduard en ook nu stond er weer veel wind waardoor ook hier het peloton al snel uit elkaar gereden werd, er waren bij ingang van de laatste lus drie groepen en op de streep werd de laatste groep uit de wedstrijd gehaald met daarin Laura en Charlotte, deze twee jonge rensters (18 jaar) hebben een goede wedstrijd gereden en veel ervaring opgedaan voor de komen de wedstrijden van het seizoen. Linda werd in deze etappe 83ste
De laatste etappe was in Haren waar 7 omlopen gereden moesten worden en hier werd zeer hard geren in deze zeer bochtige omlopen waar het gem. lag op42 km Linda werd hier 86ste en in het algemeen klassement ook 86ste .
Voor de jongere Dames van onze ploeg was dit een mooie en leerzame wedstrijd en voor de andere dames een wedstrijd om beter in vorm te komen.

foto

foto met dank aan Rudie Ottens


Drenthe: 15 april


De ronde van Drenthe hebben wij als Mixteam ingeschreven omdat op zondag de Ronde van Gelderland was voor de topcompetitie. In Drenthe reden Michelle Geoghegan –Eileen Roe – Iris Ockeloen – Laura Trott en de gastrensters Femke van Kessel uit Nijmegen en Hori Yukiyo uit Japan. De wedstrijd ging over 140 km met twee kasseien stroken en drie maal de Vam Berg. De dames kwamen goed de Kasseien over maar bij de eerste keer de Vam Berg brak het peloton toch in drie groepen. In de laatste groep zaten Femke en Hori en deze groep werd na 80 km uit de wedstrijd gehaald. De tweede groep met daarin Michelle – Eileen en Iris bleef in bereik van de kopgroep maar ze kwamen aan het eind toch 30 sec te kort. Michelle werd 36e Laura 38e Eileen 43e en Iris 50e . Ook dit was weer een mooie wedstrijd voor onze nog jonge ploeg.


Gelderland: 17 april


Gelderland was de tweede wedstrijd van de Topcompetitie, hier stonden Kirsten Peetoom, Linda Ringlever, Mirthe Wagenaar, Jessica Smits, Laura Trott en Michelle Geoghegan aan het vertrek. Dit jaar had de organisatie er voor gekozen om de ronde tegenovergesteld te rijden en dus eerst naar de Postbank te gaan. Jessica moest al in de eerste 15 km van fiets wisselen en kwam daardoor niet meer terug in het peloton, ook Mirthe en Michelle moesten het peloton laten gaan in de aanloop naar de Postbank omdat ze te ver van achter zaten. Bij de beklimmingen van de Emma piramide en de Postbank werd het peloton flink uitgedund maar Linda, Kirsten en Laura konden zich goed handhaven. Daarna gebeurde er op een enkele uitlooppoging na weinig zodat het hele peloton richting Apeldoorn reed, op de zeer moeilijke plaatselijke omloop was er nog een valpartij zodat er toch nog enkele groepen los van het peloton kwamen. In de eindsprint werd Kirsten 27e Linda 62e en Laura 81 dit was een goed resultaat in dit zeer zware veld.

Verslagen van Borssele –Roeselare en Waddinxveen volgen.

terug