Linda wint de Draai rond de Kraai.

Weer een hele goede week voor ons Team.

Gisteren sloot Linda Ringlever de week af met een klinkende overwinning in de Draai Rond De Kraai in Rijsoord. Al na ongeveer vijf van de 35 ronden ging Linda na een drie ronden klassement door en kreeg gelijk Regina Bruins mee die weer geheel hersteld is van haar blessure. Zij bouwden hun voorsprong langzaam maar gestaag uit en halverwege de wedstrijd was het al bijna zeker dat dit de beslissende ontsnapping was.

draai rond de kraai 1

Foto met dank aan ROJApers


14 ronden voor het einde reed nog wel een groep van vier rensters weg maar deze kwamen niet dichter bij. In de laatste vijf ronden dubbelde zij nog het peloton dat toen af moest sprinten en dus hadden Linda en Regina de weg vrij om hun finale te rijden.

draai rond de kraai 2

Foto met dank aan ROJApers

In de laatste ronde ging Linda als eerste door de laatste bocht en pakte zo al een gaatje wat Regina in de sprint niet meer dicht kreeg en zo was de Tweede overwinning van dit seizoen een feit.

podium draai rond de kraai

Foto met dank aan ROJApers

Ook Sarah Cramoysan reed vandaag erg goed en eindigde knap in het peloton.


De ploeg doet het zeer goed dit jaar en wij zien de wedstrijden in Krasna Lipa en Limousin dan ook met vertrouwen tegemoet.

Veldhoven 8 mei.


Op zondag 8 mei reden wij in Veldhoven, dit was een omloop over 75 km. Hier was Kirsten Peetoom steeds voorin het peloton te vinden want er stond veel wind. In de laatste omloop reed er nog een groepje weg waar ze net niet bij aan kon sluiten maar in de eind print werd ze nog knap 9de in een zeer sterk veld. Ook Michelle en Charlotte reden hier in het peloton uit en werden 52 en 65.


Linda Ringlever reed die dag in Nieuw- Vossemeer en werd hier 5de.

Knokke – Bredene UCI 1.2 7 mei


Op 7 mei reed onze ploeg in Knokke – Bredene een UCI wedstrijd voor de Lotto Cup in Belgie.
De wedstrijd, een grote ronde van 50 km en 8 ronden van 8 km, werd gereden met zeer veel wind en de start was in Knokke vlak bij de kust. Na 32 km kregen we een Kasseien strook van 2 km en toen de rensters hier over waren was er groep van 45 rensters vooruit met daarin Eileen Roe – Laura Trott – Sarah Reynolds en Iris Ockeloen. Deze groep bleef bij elkaar en zo begonnen zij aan de plaatselijke omlopen. In de laatste 2 omlopen reed er nog een kleine groep weg en werd niet meer terug gehaald, zodat het peloton ging sprinten om de 7de plaats. De uitslag van onze rensters:


Eileen Roe 19de - Iris Ockeloen 31ste - Laura Trott 38ste - Sarah Reynolds 39ste - Michelle Geoghegan 62ste - Djoeke Donkers 70ste en Charlotte Lenting 73ste .


Een zeer goed resultaat met 4 rensters bij de eerste 40 en totaal 7 rensters in de uitslag.
 

terug