Goed gereden DK door ons Team


Linda Ringlever 3de en Kirsten Peetoom 6de


Op tweede Pinksterdag waren zoals elk jaar weer de Districtkampioenschappen op de weg. Wij reden dit jaar in Breda en moesten omdat het een regiokampioenschap was gelijk starten met de junioren en de meeste Dames hadden daar erg veel moeite mee.
Kirsten en Linda konden zich goed handhaven in deze groep en goed mee koersen met deze Junioren, na een ronde zaten er nog maar 14 Dames tussen de junioren en deze gingen uit maken wie er op het podium kwam.
Voor de laatste bocht werd er nog gedemarreerd en Linda was attent mee en werd zo 3de dus weer een podium plaats. Kirsten werd in de sprint 6de en Jessica Smits in de tweede groep 31ste.
 

3de plaats DK

Foto Marc Bouwens

 

Verslag Charlotte Lenting (Kasseienomloop)

Therme Kasseienomloop Exloo


Op zondag 6 juni reden Kirsten Peetoom, Charlotte Lenting, Eileen Roe, Michelle Geoghegan en Sarah Craymoysan de Kasseienomloop te Exloo. Op zaterdagmiddag zijn we afgereisd naar Eext, om daar de avond en nacht door te brengen bij de Baldwin Hoeve. We werden hier goed verzorgd en konden ons zo rustig voorbereiden op de zware wedstrijd die ons te wachten stond.


Om 9.30 klonk het startschot voor de wedstrijd, waarna het peloton meteen hard van start ging. Ook ikzelf, Charlotte, moest meteen volle bak om het peloton bij te kunnen houden. Na 30km lag de eerste kasseienstrook van ruim 3km op het peloton te wachten. Dit waren de eerste kasseienstroken die ik in een wedstrijd ben tegengekomen. Na deze kasseienstrook werd er hard doorgereden en lagen er nog 3 andere kasseienstroken te wachten. Na elke kasseienstrook had ik het zelf erg moeilijk omdat ik op een gat kwam te zitten, maar ik ben gelukkig elke keer teruggekomen. Samen met Michelle en Sarah kon ik steeds weer aansluiten bij het peloton, waar Eileen en Kirsten goed voorin reden. Helaas moest Sarah na een deel van de wedstrijd afhaken, maar de rest van de Movingladies reed nog steeds mee.


Onze hele ploeg is de kasseienstroken zonder pech overgekomen, maar helaas kwam na 90km wel een vervelend moment voor de Movingladies. Eileen kwam na een bocht ten val en kon de wedstrijd hierna niet meer vervolgen. Achteraf was er gelukkig niks gebroken, maar toch is dit een flinke tegenvaller voor Eileen en de ploeg.


Kirsten reed tot het einde van de wedstrijd goed voorin en wist als 10e de streep te passeren. Michelle en ikzelf hebben de wedstrijd beëindigd op respectievelijk een 58e en 70e plaats.

Deze wedstrijd was voor mijzelf erg zwaar, maar toch heb ik ervan genoten. Zo leer ik steeds weer meer bij, mede door de goede raad van mijn ploeggenootjes en van Chris. Ik vind het fijn om te kunnen leren van rensters als Linda en Kirsten, zij hebben al goede prestaties neergezet en ‘lezen’ de koersen al veel beter dan ikzelf. Van wedstrijden als deze Kasseienomloop word ik zelf steeds sterker en ik hoop deze vlot, stijgende lijn door te zetten.

Foto DK Tijdrijden

podium DK tijdrijden

Deze week rijd ons Team in de Ster Zeeuwse Eilanden, de laatste wedstrijd van de Topcompetitie.

 

terug