Kirsten Peetoom 3de in Zoeterwoude

Afgelopen zondag is Kirsten Peetoom als derde geëindigd in het criterium van Zoeterwoude . Weer een mooie podiumplek voor het Movingladiesteam en een mooie opsteker voor het NK weg in Ootmarsum a.s. zaterdag.

3de plaats Zoeterwoude

Foto met dank aan foto Koos.

Verslag van De Ster van de Zeeuwse eilanden door Djoeke Donkers

De weervoorspellingen waren slecht voor het weekend. Veel regen en harde wind. Maar dat weerhield ons er niet van om af te reizen naar Zeeland. Er zijn 178 rensters gestart, van onze ploeg stonden aan de start Charlotte, Eileen, Jessica, Laura, Linda, Michelle en Djoeke.

Ploeg Zeeland


De eerste etappe bestond uit een tijdrit van 5 km door middelburg. Voor de start was er nog even een flinke hoosbui maar gelukkig stopte de regen op tijd om het al weer redelijk droog gewaaide pakoers nog een paar keer te kunnen verkennen. Tijdens de wedstrijd bleef het gelukkig ook nog droog. We hebben allemaal flink moeten door buffelen in de laatste kilometer waar we wind tegen hadden. Laura haalde met een tijd van 6:50.31 een mooie 20e plek. Linda werd 58e met een tijd van 7.04.58, Charlotte werd 64e met een tijd van 7.07.06, Jessica werd 79 met een tijd van 7.12.57, Djoeke werd 94e met een tijd van 7.15.86, Eileen werd 98 met een tijd van 7.16.74 en Michelle werd 167 met een tijd van 7.49.26.


Aangezien de tweede etappe ook weer ’s avonds was hadden we vrijdag genoeg tijd om uit te rusten van de tijdrit. Een aantal van ons heeft een wandelingetje naar de zee gemaakt waar uiteindelijk durfde toch niemand een duik te nemen. ’s Avonds mochten we weer aan de bak. Voor de start begon het behoorlijk te regenen en dus zijn we met de auto naar Middelburg gereden. De tweede etappe ging over 106.3km. Eileen zat goed voorin maar moest helaas onderweg stoppen omdat ze teveel last had van haar rug. Het peloton bestond tegen het einde van de wedstrijd nog uit zo’n 70 dames met daarin Linda en Djoeke. Er was een kopgroep van drie weg die uiteindelijk ook weg zouden blijven. Achter het peloton waren enkele achtervolgende groepjes gevormd. Door een valpartij in de laatste 5 km viel het peloton ook in stukken uit een. Helaas zaten zowel Linda als Djoeke achter de valpartij en verloren daardoor nog wat tijd. De klasseringen op dag twee waren Linda 38, Djoeke 67, Laura 106, Michelle 130, Charlotte 132 en Jessica 150.


Op dag drie stond er een enorme wind vanaf zee en een etappe van 129km. Al vrij vroeg in de wedstrijd werd er op en smal klinker weggetje behoorlijk hard doorgetrokken. Het peloton viel in allemaal groepen uiteen. Djoeke kwam in de tweede groep terecht maar moest deze groep laten gaan toen ze op de kasseienstrook werd klem gereden en in berm belanden. Hierdoor kwam ze in de groep daar achter waar ook Laura in zat. Het was een erg harde wind die recht op kop stond bij de zee. Kopwerk was een harde taak op deze dag maar toch hebben we ons steentje bijgedragen om het tempo zo hoog mogelijk te houden. De uitslag Djoeke 58, Laura 66, Linda 76 en Charlotte 92.
Van de 178 dames die gestart zijn hebben 99 dames de drie daagse uitgereden met voor de Movingladies de volgende klasseringen in het algemeen klassement Djoeke 53, Laura 58, Linda 70 en Charlotte 96.
 

Woensdag 22 juli doet Charlotte Lenting mee aan het NK tijdrijden in Veendam.


Zaterdag 25 juli gaan Kirsten Peetoom, Linda Ringlever, Djoeke Donkers, Jessica Smits en Charlotte Lenting naar Ootmarsum om daar op het Nederlands kampioenschap te proberen een top klassering te bemachtigen, wij wensen het team veel succes.
 

terug