Nationale Kampioenschappen

Goed gereden Kampioenschappen Movingladies.

 

Afgelopen weekend zijn in diverse landen de Nationale Kampioenschappen gehouden. In ons land was dat in Ootmarsum met 140 rensters aan de start.
Voor ons Team deden mee, Linda Ringlever, Kirsten Peetoom, Djoeke Donkers, Charlotte Lenting en Jessica Smits. De start was al om 9 uur in de ochtend en daarom waren wij al vrijdag naar Albergen vertrokken om daar te overnachten.


Bij de start was het weer niet best (een druilerige regen) en dit zou de gehele wedstrijd blijven. Ongeveer 4 km na de start was er al een valpartij waardoor het peloton al gelijk in stukken werd geslagen mede omdat men voorin hard door trok. Na de eerste van de tien ronden kon men op de streep de situatie goed opnemen wat resulteerde in een eerste groep van 19 Dames, daarachter op 1 min. een groep van 18 Dames met daarbij Linda Ringlever en Kirsten Peetoom. Hierna kwam het peloton met Djoeke Donkers en Charlotte Lenting en daar achter een groep met Jessica Smits.

NK Ootmarsum 2


De groep van Jessica werd later uit de wedstrijd gehaald wegens te grote achterstand en Charlotte moest na 8 van de 10 ronden het peloton laten gaan en werd zodoende ook uit de wedstrijd gehaald, Beiden hebben toch een goede wedstrijd gereden en veel ervaring opgedaan.


Vooraan werd er door de tweede groep goed samengewerkt en na 4 ronden sloten zij dan ook aan bij de eerste groep en kregen we een kopgroep van 37 rensters met nog steeds Kirsten en Linda. Hierna kregen we diverse uitlooppogingen maar 1.5 ronden voor het einde kwam pas de echte ontsnapping toen Irene v/d Broek weg reed en Marianne Vos met Chantal Blaak de kloof dicht reden. In de groep daarachter werd het erg onrustig en in de laatste ronde viel deze groep nog in diverse groepjes uiteen. Linda en Kirsten moesten alles geven wat zij nog in huis hadden en met een 27ste plaats voor Linda en een 33ste plaats voor Kirsten hebben zij een zeer goed resultaat behaald in dit zeer zware kampioenschap.

NK Ootmarsum 1


In het peloton dat op ongeveer 8 minuten binnen kwam werd Djoeke 79ste dus ons team heeft laten zien dat zij bijna gereed zijn voor de komende wedstrijden in Tsjechië en Frankrijk.

Laura Trott 1ste in Engeland onder 23


In Engeland reed Laura Trott en Sarah Cramoysan mee in hun kampioenschap, Laura werd in de wedstrijd met Elite Dames knap 5de maar was wel de eerste jongere onder de 23 en werd zo Kampoen van Engeland bij de Dames onder de 23. Knap gedaan van deze eerstejaars Dame en toch weer een Kampioen voor ons Team.

 

terug