Ierland, woensdag 14 september

eerste rit van de vijfdaagse

Lekker lang dagje, de eerste sprint werd al ingezet om 6 uur ’s morgens met het stadsfietsje richting de trein. Na deze met overmacht gewonnen te hebben, konden we op tijd lucht in. Lekker vooruitzicht, die middag gelijk de eerste etappe. Een korte rit, maar wel direct 2 bergsprints. Linda deed ook dit jaar weer goede zaken voor deze trui en pakt de trui met 2 punten voorsprong.

Een groep van 18 meiden komt uiteindelijk vooruit, met daarbij voor de moving ladies zowel Femke als Linda. Na een aantal aanvallen, werd het toch een sprint. Helaas kon Femke niet meesprinten door klemgereden te worden en zeer kundig op de fiets te blijven! Zij werd 18e vandaag, Linda sprintte naar plaats 5 en beiden pakken 3 minuten op de 2e groep. In die 2e groep zit ook gastrenster Jay Burgess, die deze etappewedstrijd ook met de moving ladies meerijdt.

Morgen een lange etappe, waarbij Linda haar mooie moving lady shirt verruilt voor een basic shirt, met roze bolletjes stikkers. Die gaan wij met verve verdedigen!

terug