Etappe 4, het ‘geitenpad’

Dag 4, rit en tijdrit

Waar voorheen de beklimming 5 á 6 maal bedwongen moest worden, stond vandaag het rondje 4 keer op het programma. Zoals gewoonlijk begon de wedstrijd nat, maar halverwege het geitenpad brak de zon door. Om de eerste aanvallen af te slaan reed Femke op kop, met in haar wiel Linda en daarachter Jay. Gelijk in het eerste rondje werden er weer punten verdeeld voor de bergtrui. Lastige punten, want deze lagen niet bovenaan het geitenpad, maar 1,2 lange, winderige valsplatte km verderop. Linda reed attent en breidde haar voorsprong op haar directe concurrente uit.

Het tweede rondje stond in het teken van een premie op de fnishlijn, en ondanks een plan van Femke en Jay, hadden zij helaas het nakijken..
Niemand kwam echt weg, maar op de beklimming vielen er genoeg meiden af. Femke moest bij de laatste demarrage op de berg de groep laten gaan, Linda reageerde vlot en bleef in de groep van 15. In de finale sprintte mee en belande op de 7e plek. Femke had ruzie met de volgauto’s in de afdaling en kon daarom niet meer terug komen. Het tweede off-road ritje was een feit. Zij verloor helaas 38 seconden en verloor 1 plek in het algmeen klassement.

Etappe 5: Tijdrit
 

3.1 km naar valsplat beneden, met het geitenpad van vanmorgen in onze benen, stonden wij met (koude) regen aan de start en kwamen wij met zon bij de finish. Met een 6e (Linda), 8e (Jay) en 28e (Femke) plek lieten wij ons door de koude regen niet uit het veld slaan. Op naar de laatste etappe: Bergtrui verdedigen en stijgen in het klassement?
 

terug