GP Le Samyn des Dames 29/02/2012.

De kriebels begonnen op dinsdagavond 28 februari, want om de ochtendspits bij Brussel te vermijden brachten Linda Ringlever, Ingrid Rouw en ik (Femke van Kessel) de nacht al door België. Dit alles onder leiding van Chris Rouw, de ploegleider van de damesploeg.
Na een goed ontbijt en met wat boterhamzakjes in de hand togen wij ’s morgens richting Frameries, de startplaats van de wedstrijd. Daar zou het echt beginnen, de start van het seizoen. Daar begon de KOERSSS.

De koers waarover we spreken is Le Samyn Des Dames. De vrouweneditie van de profkoers Le Samyn. Een 1.2 UCI koers van 113.5 km door het heuvelachtige Belgische Franse land.
Bij de ploegenpresentatie woensdagochtend om half 11 stonden Linda en ik, samen met 4 gastrenster klaar op het podium, met dit 6-tal zouden wij rijden voor bike4air. In totaal zouden er ongeveer 150 vrouwen starten. Ingrid hoefde niet te rijden en heeft besloten een andere keer het wielerseizoen te openen.

Na een relatief rustige aanloop van 36km door mooi, heuvelachtig landschap kwamen wij bij de plaatselijke ronde van 20 km aan. Dit rondje heeft 1 (steile) kasseienklim, vals plat omhoog en omlaag, open stukken met wind en een finish die toch wat omhoog liep. Bijna vanaf de start ging 1 renster (Vera Koedooder) er vandoor en zij heeft tot de tweede plaatselijk omloop alleen op kop gereden.

Hoe goed het eerste deel ook ging, bij de eerste ronde op de kasseienklim moest ik lossen. Later kon ik aansluiten bij het peloton maar bij de tweede ronde werd ik op hetzelfde stuk weer gelost, nu definitief. Met een (wisselend) groepje meiden is er doorgereden tot 1 ronde voor het einde, waarnaar wij uit koers gehaald werden.

Linda kon lang bij de groep blijven, maar moest uiteindelijk ook lossen uit het peloton. Zij heeft de wedstrijd volbracht met als resultaat een 76e plek. Voor beiden een zware koers, maar zeker nuttig voor de rest van het seizoen. Een betere training kun je je niet wensen.

Voor ons is de kop eraf, en we hebben veel zin in wat er allemaal nog komen gaat.

 

terug