Mijn eerste grote koers: Novilon Euregiocup 11/3/2012 te Coevorden

Ploegleiding en verzorging: Chris, Harrie en Dick,
Rensters: Femke, Djoeke, Charlotte, Jessica, Erika en ik.

Om 10.30u kwamen Dick en ik aan op de plek van bestemming. Chris, Harrie en de overige dames waren al aanwezig. Er waren indrukwekkend veel dames en veel indrukwekkende rensters, onder andere Marianne Vos, Giorgia Bronzini en de voormalige Moving Lady Chloe Hosking.

Terwijl ik verbaasd rond keek naar alle sterke rensters, deed Charlotte de teleurstellende ontdekking dat het niet om een amateurkoers ging maar om een 1.1 koers.
Ik was aangenaam verrast hoe goed Chris, Harry en Dick alles geregeld hadden. Terwijl Chris aan het vergaderen was, keek Harry onze fietsen na en zorgde Dick voor gevulde bidons.

Novilon Cup


Om 12.30u was er een gezamenlijk vertrek naar de start/finish in het centrum van Coevorden. In het centrum aangekomen stormde iedereen massaal op de presentielijst af om zich vervolgens zo snel mogelijk op te kunnen stellen voor de start. Om 13.00u startte de neutralisatie en 10 minuten later ging het echt los.


Het was een erg zenuwachtige koers met veel valpartijen. Regelmatig zat ik achter een valpartij waardoor ik vervolgens een gat dicht moest rijden. Naar voren rijden vond ik erg lastig tussen deze ervaren dames. Al met al heb ik ongeveer 2,5u mee kunnen rijden in het peloton. Daarna brak het en zat ik te ver van achter waardoor ik eraf lag. De andere dames waren ook rond dit punt gelost, behalve Femke. Zij heeft in totaal 120km in het peloton mee gereden, erg knap!


Er valt nog veel te verbeteren maar al met al heb ik een goed gevoel over gehouden aan mijn eerste grote koers en tevens eerste koers van het seizoen.


Marije Venema.
 

terug