GP Stad Waregem "voorwedstrijd Dwars door Vlaanderen"

Op woensdag 21 maart stond er voor onze damesploeg weer een mooie koers op de planning. We reden GP Stad Waregem, een afwachtingswedstrijd voor elite-dames rondom de profwedstrijd Dwars door Vlaanderen. Om 9.00 werd er vertrokken vanuit Nijmegen om de lange reis te maken. Marije Venema was zelfs op dinsdagavond al onderweg. We reden vandaag met Linda Ringlever, Djoeke Donkers, Marije Venema, Daniëlle van Pinxten en ikzelf, Charlotte Lenting.

Gp Vlaanderen 2

Het was erg warm en ik had heel veel zin in de wedstrijd. Ruim 10 kilometer na de start werd het peloton wat opgehouden door een hoogwerker die op de weg stond en dit was voor sommige rensters een welkom rustmomentje. Daarna werd er meteen weer hard doorgereden en zat ik samen met Djoeke en Linda in het eerste peloton van ongeveer 50 rensters. In het tweede peloton reden Daniëlle en Marije.

Gp Vlaanderen 1

Het was een ronde van 16,1km met 2 korte klimmetjes halverwege. Helaas werd de koers op een gegeven moment dichtgegooid door de Skil - 1t4i ploeg, omdat zij een goede sprintster voorop hadden rijden. Dit vond ik erg jammer, mijn benen voelden nog goed en ik had graag een wat hardere koers gezien. In de laatste 2km heeft Linda nog een poging gedaan om weg te rijden, maar dit mocht helaas niet baten. Linda finishte als 12e, ik al 41e, Djoeke als 49e en Daniëlle als 91e. Marije die ook in de groep finshte is niet in de uitslag opgenomen.

We waren allemaal tevreden met onze wedstrijd en sommige dames gingen na de wedstrijd heerlijk onder de ijskoude douche.

Zondag rijden we Gent-Wevelgem en deze wedstrijd was daar een goede voorbereiding op.

Charlotte Lenting

 

terug