Energiewacht Tour 4 t/m 8 april

Op dinsdag 3 april kwamen wij (Linda Ringlever – Femke van Kessel – Charlotte Lenting – Marije Venema – Djoeke Donkers en Erika Broekema met begeleiding aan op Het Pagedal in Stadskanaal om daar de rest van de week te vertoeven.


De eerste etappe was een tijdrit over 15,3 km die verreden werd in Appingedam. Als eerste renster van ons team reed Femke van Kessel zij werd 140 ste, Charlotte Lenting was de volgende en zij reed een zeer mooie tijd en werd 56 ste, Linda Ringlever 121, Marije Venema 116 de, Djoeke Donkers 125ste en Erika Broekema 150 ste. De tijd van Charlotte was in dit sterke veld zeer goed, en met een tiende plaats in het jongere klassement sloot zij deze tijdrit goed af.

Tijdrit marije

Foto www.ottie.nl

 

De tweede etappe bracht ons naar Bad Nieuweschans. Het was koud weer en er stond ook veel wind. Al gelijk van de start ging het zeer hard waardoor het peloton in meerdere stukken uiteen viel. In het begin zaten Femke en Djoeke mooi van voren maar Linda, Marije, Charlotte en Erika waren bij de start te ver van achteren waardoor zij in een van de achter blijvende groepen terecht kwamen.
Erika kwam op te grote achterstand zodat zij met een groep buiten de tijd binnen kwamen en uit koers waren
De uitslag van onze dames Femke 79, Linda 85, Djoeke 98 Marije 101 en Charlotte 105.

2de stage

Foto www.ottie.nl

De derde etappe bracht ons naar Midwolda en zou er voor onze ploeg een worden om snel te vergeten. Aan het eind van de eerste ronde reed Charlotte lek net op een moment dat de jury een barage maakte voor een achterblijvende groep, normaal moet bij pech de karavaan gesloten worden maar de Jury besliste anders zodat Charlotte niet meer terug kwam in het peloton en met de laatste groep zo snel mogelijk moest doorrijden om niet buiten de tijd binnen te komen. Dit lukte  ze  kwamen op13 minuten binnen en mochten16 minuten  verspelen, dit was wel jammer voor haar 10de plaats in het jongere klassement.
In de volgende ronde was er in de verzorgingszone een valpartij waar ook onze Groningse renster Marije Venema bij betrokken was, zij moest helaas met de ziekenauto naar het UMC in Groningen en dus kon zij niet verder in de Energiewacht Tour.
De overige vier Dames van onze ploeg waren zo ontdaan waardoor zij achter in het peloton bleven en zo in de tweede grote groep terecht kwamen. Uitslag Linda 83, Femke 85, Djoeke 92 en Charlotte op 13 min. 126.

3 de stage

Foto www.ottie.nl

De vierde etappe was een ochtend etappe van 70 km omdat s’middags de ploegen tijdrit verreden zou worden.
Er werd van het begin hard gereden en door de sterke wind reed er een groep van 11 rensters weg met alle kanshebbers en kwamen met ongeveer 10 min voorsprong over de streep.
Hier achter kwam het peloton waar de rensters het wel goed vonden met de tijd rit voor de boeg.
De uitsla van onze rensters; Linda 37 – Femke 98 –Djoeke 100 en Charlotte 101.

4 de stage

Foto www.ottie.nl

De ploegentijdrit werd verreden in Veendam (start) en Oude Pekela (Finish) over26,5 km.
Ons Team reed met vier rensters doordat Erika en Marije er niet meer waren maar reden toch een goede tijdrit en eindigde op een 18 de plaats.

ploegen tt

Foto www.ottie.nl

De laatste etappe vond plaats in Slochteren en was met 135 km de langste van deze ronde.
In het begin reed er een groep van 8 rensters weg en het poloton geloofde het toen wel en controleerde de wedstrijd zodat het hele peloton bij elkaar bleef en d groep met ongeveer 2 min. voorsprong aan de sprint begon.
Uitslag Djoeke 32 - Linda 42 – Femke 61 en Charlotte 114.
Ondanks het uitvallen van Erika Broekema en de valpartij van Marije Venema (wij wensen haar spoedige beterschap) was het toch een goede meerdaagse en een goede voorbereiding op de rest van het seizoen.

6 de stage

Foto www.ottie.nl

Ook bedanken wij de organisatie voor hun geweldige ronde en de zeer goede organisatie tijdens deze dagen.

 

 

 

 

terug