Ronde van Gelderland 15 april 2012.

Linda Ringlever – Daniëlle lissenberg Bekkering (de eerste wedstrijd na het schaatsseizoen) Femke van Kessel en Djoeke Donkers reden voor Bike4Air deze wedstrijd.


Na ongeveer 7 km neutralisatie werd het startsein gegeven en reden wij richting de Emma piramide en de Postbank. Voordat wij daar aankwamen werd het peloton geteisterd door valpartijen en vlak voor Arnhem zo groot dat de Jury besloot de wedstrijd te neutraliseren. Hierbij was ook Femke van Kessel betrokken maar zij kon weer aansluiten.
 

Vlak voor Roosendaal werd de wedstrijd weer vrij gegeven en begon men gelijk aan de klimmetjes waardoor het peloton brak, Femke en Daniëlle hadden nog niet de mogelijkheid gehad om na de grote valpartij naar voren te rijden en kwamen in het tweede peloton terecht.
Linda Ringlever was goed bezig en kwam elke klim bij de eerste drie boven, ook Djoeke Donkers was goed voorin te vinden en zo reed men na de beklimmingen op weg naar de dijk bij Deventer met een groot peloton. In de buurt van Zutphen reed eerst Djoeke Donkers weg maar kreeg niemand mee, later probeerde Linda Ringlever het nog een paar maal maar ook zij kon niet weg blijven met het grote peloton achter zich.

Gelderland 2
Toen men de dijk met nog ongeveer 30 km te gaan verliet kreeg men de wind op de kant en begon de finale pas echt. In de finale reed een groep van 6 rensters weg en deze zouden weg blijven. Hierdoor kwam er een breuk in het peloton en Djoeke zat te ver van achter waardoor zij hierin terecht kwam. Linda bleef oplettend rijden en kon zich in het peloton goed handhaven.


De laatste Groep van Femke en Daniëlle werd op last van de politie uit de wedstrijd gehaald omdat het te gevaarlijk was om het verkeer zolang op te houden.
In de sprint van de kopgroep wist Suzanne de Goede de wedstrijd te winnen en Linda Ringlever wist een mooie 19 de plaats te behalen in deze eerste topcompetitie wedstrijd.


De Dames zijn net op tijd in vorm voor de komen de weken waar wij een zwaar programma af te werken hebben.


21 april Omloop van Borsele UCI 1.2


22 april 6de Grote Prijs Roeselare UCI 1.1


25 t/m 29 april Gracia Orlova UCI 2.2
 

terug