Verslag KNWU Tijdritcompetitie 1 Borsele

Op vrijdag 20 april ben ik, Charlotte Lenting, samen met Chris afgereisd naar Borsele om daar deel te nemen aan de eerste wedstrijd van de KNWU Tijdritcompetitie.

Deze competitie is opgezet om meer aandacht voor het tijdrijden te krijgen en om meer regelmaat aan te brengen in de Nederlandse tijdritten. De hele autorit regende het en dat was ook niet anders toen we in ’s Heerenhoek aankwamen. Deze regen kon mijn enthousiasme en gedrevenheid echter niet tegenhouden, ik had er heel veel zin in vanavond!

Om 19.40 de Tacx opgeklommen, deze stond gelukkig droog onder de luifel van de bus van het Dolmans-Boels cycling team, nog bedankt. Na een intensieve warming-up mocht ik om 20:19 starten, als allerlaatste van de elite-vrouwen.


In de eerste kilometer sloeg de kou al meteen op mijn lijf. Het water kwam met bakken uit de lucht en het was ook nog eens erg koud. Ik moest me goed focussen op mijn ademhaling en beentempo om mijn snelheid vast te houden. Na nog geen 4 kilometer kreeg ik de renster die voor mij was gestart in het vizier en dit was een goed richtpunt. Het inhalen van haar ging wat moeizaam omdat de ploegleidersauto te laat aan de kant ging, maar deze eerste inhaalmanoeuvre gaf mij veel extra moraal. Dit werd nog mooier toen ik na een paar kilometer nóg een renster voor mij zag. Zij was 2 minuten voor mij gestart en ik kon haar gemakkelijk bijhalen.

TT Charlotte
Na deze 2 opstekers had ik nog een kleine 10 kilometer te rijden en begon het echte bikkelen. Chris moedigde me flink aan via de luidspreker, dit had ik hem van tevoren gevraagd omdat ik mezelf wilde laten zien vandaag. Mijn beentempo bleef hoog, al schakelde ik in de bochten te weinig terug en ben ik daardoor tijd verloren. Gelukkig hield ik vol en schoof ik mijn voorwiel na 28 minuten, 15 seconden en 88 honderdsten over de finishstreep.
Kapot, maar voldaan en tevreden.

Chris was heel blij in de auto, waaruit ik afleidde dat mijn tijd dan wel oké was. Zelf had ik meer oog voor de vele verbeterpunten waar ik ook vandaag weer tegenaan ben gelopen. Uitfietsen lukte bijna niet door de kou en mijn lichaam had alleen maar behoefte aan warmte om me heen. Gelukkig mocht ik in de bus van Dolmas-Boels omkleden, nog een keer bedankt.

Hierna gingen we naar de permanence om op te warmen en de uitslag op te halen.


Een 14e plek! Dat had ik niet verwacht en daar ben ik heel blij mee. Ik had van tevoren gehoopt op een top 30 notering en had als doel gesteld om niet als laatste te finishen. Deze doelstellingen zijn dus allebei dik gehaald. Ik zie nog heel veel verbeterpunten en weet dat er nog veel meer in zit dan deze tijd. Toch ben ik tevreden met deze tijd op een net nieuwe fiets en hoop ik dat mijn tijdrit is opgevallen en ik een goed visitekaartje heb afgegeven.

Aanstaande zaterdag, 28 april, is de tweede tijdrit in de KNWU Tijdritcompetitie in Zuidschermer. Hier hoop ik mezelf weer te kunnen verbeteren.

Charlotte Lenting

http://www.wielerland.nl/index.php?option=com_database&c=u&sc=1&id=33234&Itemid=242
 

terug