Eerste podiumplaats voor Charlotte 3de in tijdrit

Op zaterdag 28 april werd de tweede tijdrit uit de KNWU Tijdritcompetitie verreden in Zuidschermer. Namens Bike4Air reed ik, Charlotte Lenting, de 17 kilometer lange tijdrit. Vorige week was de eerste tijdrit uit deze competitie en daar had ik een 14e plek behaald. De tijdrit startte voor mij om 17.07 en samen met mijn vader en Harrie ging ik erheen. Bij het verkennen van het parcours vanuit de auto was het al gauw duidelijk dat de wind vandaag de hoofdrol zou spelen, het waaide met windkracht 5 en deze wind had je vooral tegen en van opzij. Ik had er erg veel zin in om een goede tijdrit te rijden, alhoewel mijn voorbereiding niet goed was met een hardloopwedstrijd de vorige dag. Toch op tijd de tacx op gegaan in een schuur op 10 meter van de start.

 

Bij de controle van mijn tijdritfiets ontstond er ineens veel commotie. Mijn tijdritfiets werd afgekeurd vanwege een te ver uitstekend stuur, terwijl hij bij alle vorige tijdritten wel was goedgekeurd. Met nog 5 minuten voor mijn start probeerden Harrie en mijn vader dit te verzetten en probeerde ik zo rustig mogelijk te blijven. Met nog 2 minuten op de klok ging ik maar alvast op het startpodium staan en tot 30 seconden voor de start had ik geen fiets. Gelukkig kregen Harrie en mijn vader het op tijd geregeld en kon ik 20 seconden voor de start mijn fiets op.

 

Dit voorval zorgde voor heel wat gedachten in mijn hoofd, waardoor het begin van de tijdrit niet goed ging. De harde wind tegen lag mij niet goed en het tempo was niet hoog genoeg. Gelukkig kon ik me na een tijdje herpakken en probeerde ik het tempo wat op te voeren. Vooral op het stuk met wind mee ging het weer goed, maar verder was ik niet tevreden. Toen ik over de finish rolde voelde het als een hele slechte tijd en ben ik erg teleurgesteld gaan uitrijden.

 

Echter, bij het omkleden werd ik geroepen door mijn vader dat ik gauw moest komen omdat ik 3e was. Dit verbaasde mij, want ik voelde alleen maar teleurstelling. Blijkbaar hadden de andere dames nog meer moeite met de wind en had ik toch nog best hard gereden. Een eerste podiumplek is dus ineens een feit en hier ben ik heel blij mee. Hopelijk gaan de komende wegwedstrijden ook goed en kan ik mijn tijdritten beter en sneller rijden. Nu eerst even op een korte fietsvakantie en dan op naar Knokke-Heist-Bredene.

Podium tijdrit de Schermer

 

Charlotte Lenting


 

terug