Linda Ringlever 3de in de Parel v/d Veluwe

Linda Ringlever is al enkele weken in vorm gezien haar mooie resultaten:


In de UCI wedstrijd Gracia Orlova behaalde zij in de koninginnenrit met een bergtop boven de 1000 meter al een mooie 12 de plaats.


In Gooik met 4 zware beklimmingen en de Muur van Geraardsbergen 20 ste


In de Parkhotel Valkenburg Hills Classic met ook zeer aanvallend koersen 11de


Op het DK in Havelte 3de


In de IJsseldelta 15.


Vele top klasseringen in de criteriums en nu een 3de plaats in de Parel v/d Veluwe.


In de Parel van de Veluwe ging zij van af km 45 in de aanval, deze ontsnapping ging niet door waarna zij het nog 2 maal probeerde zonder resultaat.
Op 70 km voor het einde probeerde zij het weer en nu kreeg zij 5 rensters mee en deze groep kreeg al snel enkele min. voorsprong.
In het Harde na 75 km met een voorsprong van 3.15 gingen de spoorbomen dicht en slonk de voorsprong naar 2.40.
Hierna gingen enkele rensters niet meer meedraaien en werd al het werk gedaan door vier rensters. Linda werd uitgeroepen tot de strijdlustigste renster van die dag en kreeg hiervoor een mooie bokaal (Hennie Top bokaal)

strijdlustigste renster


In de eerste van de twee plaatselijke ronden was er nog een valpartij in de kopgroep, op een rotonde gleden ze met drie rensters onderuit maar zij stonden snel op en konden hun weg vervolgen. Hierdoor slonk de voorsprong naar 1.20 met nog 20 km. te gaan.
De laatste twee ronden waren zeer spannend want het peloton kwam steeds korter en op de streep hielden zij nog enkele seconden over.


Door al het vele werk dat Linda gedaan had in de 70 km lange vlucht en de valpartij in de laatste 20 km kon ze toch nog naar een mooie derde plaats sprinten met rensters in de kopgroep die vele km. alleen maar achteraan gereden hebben.
 

Ook Femke van Kessel 30ste YukiYo Hori 48ste Hilde Oudman 49ste Charlotte Lenting 76ste en Erika Broekema 80ste hebben een goede wedstrijd gereden en voorin goed gecontroleerd gereden.
 

3 de pl Parel

terug