Goede prestaties in Didam en NK Tijdrijden

Op woensdag 20 juni stond de Specialized Wielerronde van Didam op de agenda. Het zou een thuiswedstrijd worden voor de rensters van SRAM-specialized en deze stonden dan ook met veel dames aan de start. Maar wij konden er ook wat van: vijf vrouwen vertegenwoordigden Bike4air. Linda Ringlever, Hilde Oudman, Mary Rose Postma, Yukiyo Hori en ik (Femke van Kessel).

 

Achteraf hoorden we dat de dames van SRAM-Specialized opdracht hadden gekregen de koers vanaf de start hard te maken, en dat was te merken. Het peloton ging er vol in en vele dames plaatsen een aanval. Hilde en Linda reden gelijk attent voorin mee en pareerde de aanvallen van de dames, en zelf probeerde Linda het ook en paar keer. Ik had wat startproblemen en bungelde in het begin ietwat achteraan. Pas na een oppepper van Linda dat ik naar voren moest en mee moest doen, mengde ik mij in het strijdgewoel.


Op een gegeven moment zag ik vanuit mijn ooghoeken een dame van SRAM uit de buik van het peloton aankomen. Ik kon vaart maken en precies in haar wiel aansluiten toen ze voorbij kwam. Plots waren we weg met 3 meiden, Marissa (SRAM), Kimberly (Jan van Arckel) en ik.

En toen ging het snel: we reden vlot weg bij het peloton en zaten zo op een halve minuut. Ondertussen sprong Linda weg uit het peloton met een andere dame van SRAM, we zagen ze telkens op dezelfde plek in het parcours. Toen ze dat doorkreeg ging de samenwerking in ons groepje bergafwaarts. Marissa besloot niet meer mee te rijden omdat haar ploeggenoot eraan kwam. Het meeste werk kwam vanaf toen van Kimberly en mij. Dat was een nieuw spelletje voor mij, en leverde in eerste instantie wat frustratie op.

Ook Hilde sprong nog weg uit het peloton en ook zij kreeg een dame van SRAM mee.

Gelukkig bleven wij tweeën goed rijden en uiteindelijk hebben we zelfs het peloton gedubbeld! Dat was vet om 'n keer te doen. In de laatste rondes probeerde de Marissa te ontsnappen maar door goede communicatie van mij en Kimberly lukte dat haar niet. De sprint was een gok: op kop de laatste bocht door en de lange finishstraat zou ik niet redden. Uiteindelijk in derde positie de laatste bocht door, gewacht tot ze aangingen en dus een tweede plek behaald!

podium Didam

Voor de wedstrijd riep ik nog: Nu ben ik het zat, nu wil ik wel eens een podium plek! Anders is mijn seizoen niet geslaagd. Et voila: there it is..

Met de complimenten voor Linda en Hilde. Beiden nog ontsnapt uit het peloton en een 4e en 7e plek behaald. Hilde heeft ook haar doelstelling gehaald: een top-10 notering! Yukiyo (12e) is samen met Mary Rose (19e)netjes in het peloton gefinisht. Een vruchtbaar avondje dus.

Didam

In Emmen werd het NK Tijdrijden verreden en hieraan deed Charlotte Lenting mee.

Zij was de afgelopen week ziek geweest en nog niet helemaal op krachten maar met een 17 de plek met een tijd van 33.32 min. reed zij toch een zeer goed NK.

a.s. Zaterdag rijden wij met acht Dames mee op het NK weg in Kerkrade. De vorm en de moraal is aanwezig dus onze Dames zullen zeker meedoen.

 

terug