Podiumplaats Daniëlle Lissenberg.

Zaterdag 23 juni;


Afgelopen zaterdag 23 juni reden de Dames van NWVG-Bike4Air het NK weg in Kerkrade, het parcours was zwaar en zeer selectief.


Al vanaf de start werd er zeer hard doorgereden en het brak dan ook gelijk in groepen uiteen.


De eerste groep bestond uit 4 rensters (Marianne Vos. Anemiek van Vleuten, Amy Pieters en Lucinda Brand, met daarachter een groep van 25 met Linda Ringlever. Hierna een groep van ongeveer 30 rensters met Femke van Kessel en Hilde Oudman, de rest van het peloton reed daar achter in kleine groepjes maar werden al snel uit de wedstrijd gehaald.


De eerste 4 reden gestaag uit naar meer dan 4 min. en na acht van de 11 ronden was de achterstand van de 3de groep opgelopen naar 9 min waarna de Jury besloot deze groep ook uit de wedstrijd te halen, Jammer want het was een afgesloten parcours dus geen last van verkeer.
Op dat moment viel de groep van Linda uiteen en omdat zij achter in de groep reed kon zij net niet aansluiten en werd uiteindelijk 20ste wat op dit zware parcours een zeer goede uitslag is.


Ook Femke, Hilde en de andere Dames hebben goed gereden en kunnen toch terug kijken op een mooi NK.


Zondag 24 juni;


Op zondag 24 juni was Daniëlle Lissenberg in Leiderdorp en reed daar zeer attent waardoor zij bij de juiste ontsnapping zat. In de eindsprint reed zij naar een mooie 3de plaats dus weer een podium plek voor het Team van Bike4Air.

podium Leiderdorp

Foto,  Foto Koos


Maandag 25 juni;


Op maandag 25 juni reden Linda, Femke en Yukiyo in Luijksgestel en ook hier werd er hard gereden, Femke had nog pech door een valpartij en moest helaas de strijd staken.
Linda die in de kopgroep reed werd 5de achter Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Vera Koedoder en Nina Kessler. Yukiyo werd 34 ste.

Luijksgestel

Dinsdag 26 juni;

Op dinsdag avond 26 juni was de Noordwijk Classic en hier reden Linda Ringlever, Daniëlle Lissenberg, Femke van Kessel en Yukiyo. De wedstrijd ging over 120 km en er werd van de start af flink doorgereden. Na 1 ronde reden er 11 dames weg uit het peloton waar geen renster van onze ploeg bij zat. Deze groep is nooit echt weg geweest want het peloton liet ze niet verder weg rijden dan 50 sec. 30 km voor het einde reden zij het gaatje weer dicht en zo ging het peloton op weg naar de meet voor een massa sprint die gewonnen werd door Kirsten Wild.


Linda Ringlever werd 11de , Daniëlle Lissenberg 13de , Femke van Kessel 23ste en YukiYo 41ste.
Dus weer goede uitslagen voor het NWVG Bike4Air Ladies - Cycling Team.

Volgende week van 5 t/m 7 juni gaan Djoeke Donkers en Femke van Kessel met het Dolmans – Boels Cycling Team naar Tour Feminin Krasna Lipa.

 

terug