NK Veldrijden 2013

Op vrijdag 11 januari hebben Femke van Kessel en Anne Peer  op het veldrit parcour getraint in het park  de Beekse Bergen. Lees hier de ervaringen.

Femke
 

Safaripark Beekse Bergen… Klinkt als een mooi decor voor het NK veldrijden 2013. 

Onderweg de Big Five-bingo en wellicht gas geven als de leeuw op je pad ligt.
Op zondag 13 januari is het NK veldrijden voor de elite vrouwen. Als voorbereiding konden we de vrijdag ervoor het parcours verkennen. Er circuleerde al meerdere filmpjes op het internet wat deed vermoeden dat het een snel parcours was.
We waren vrijdag niet de enige die wilde inrijden. Jong en oud, man en vrouw bereidden zich goed voor op het Nederlands kampioenschap. Het parcours is zo avontuurlijk als de naam het deed vermoeden. Het is afwisselend mul zand, hard zand, modder, bagger, gras, kapot gereden gras, bosgrond en asfalt. Heuveltje op, heuveltje af. Mul zand heuveltje op (lopen), en hopen dat je snel bent ingeklikt om het mul zand heuveltje (veilig) weer af te kunnen dalen. En onderweg proberen de paaltjes te ontwijken. De eerste indruk van het parcours is dat het een groot rondje is, met veel verschillende elementen. De omgeving om in te fietsen (en om te komen kijken) is echt prachtig! Ik ben benieuwd hoe het zondag erbij ligt, als er meerdere categorieën, en de vorst overheen is gegaan. Hopelijk helpt de adrenaline zondag dat sommige heuveltjes en bochten iets soepeler genomen worden, en sommige afdalingen iets sneller. Ik heb er zin in!

 

Anne

Verkenning NK parkoers  11-01-13
 

Vandaag zijn we het parkoers gaan verkennen waar we aanstaande zondag het Nederlands kampioenschap op rijden.

Het is een heel mooi rondje, er zitten verschillende elementen in. Je rijdt een stuk door het zand, een stuk modder en een stuk door het bos. De zandbult die er in zit zal het zwaarst worden, je moet ik van je fiets af en rennen. Het gedeelte waar zand ligt kun je ook goed doorheen rijden als je de fiets zijn eigen spoor laat zoeken. En het modder stuk vind ik mooi erbij liggen.  Het gedeelte in het bos is wel een technisch gedeelte, veel bochten. 

Ik heb voor de rest niet heel veel verwachtingen van het Nk. We wachten af want de komende dagen vriezen. Dus even afwachten hoe het parkoers er dan bij ligt. Er waren al wel veel sporen gereden. Maar ik heb er zin in!

Wij wensen Femke en Anna veel succes.
 


 

 

terug