Seizoen 2013

Onze eerste wedstrijd (Novilon Europacup) die we zouden rijden ging i.v.m. de winterse omstandigheden niet door.


Het verder programma was weer als elk jaar zeer gevarieerd, met de Nederlandse klassiekers en de UCI wedstrijden: Gent Wevelgem,  Energiewachttour,  Ronde van Gelderland,  Omloop van Borselen,  Hills Classic,  Wijk en Aalburg,  Gooik-Geraardsbergen-Gooik,  NK weg,  Krasna Lipa, Bretagne,  Dwars door de Westhoek,  Sparkassen Giro,  Erpe Mere, Lotto Decca Tour  en in Ierland de Ras na mBan.
Verder deden de rensters mee aan de criteriums in Nederland.


Mary Rose Postma: was al vroeg in het seizoen in vorm en reed een zeer goede Energiewacht tour waardoor de vorm de rest van het seizoen alleen maar beter werd getuigen haar 1ste pl. in Giesenburg, 3de pl. in Moergestel, 4de pl. in Haren en een zeer goede 28 ste plaats bij het Nederlands Kampioenschap in Kerkrade. Verder nog vele ereplaatsen.


Femke van Kessel: zij begon ook goed in Strijen en Gent-Wevelgem waar zij kort eindigde. ook werd ze nog derde in t'Ginneken,  5de in Oploo,  7de op het DK en ook nog vele ereplaatsen.


Geerte Hoeke: een van onze nieuwe rensters en nog onervaren ging in de loop van het seizoen steeds sterker rijden en leerde snel. Met een 6de pl. bij RWC Ahoy,  6de in Usquert, en een goed gereden meerdaagse in Krasna-Lipa, Lotto Decca Tour en Ierland kan ook  zij tevreden terug kijken naar haar seizoen.


Djoeke Donkers:  kon dit jaar i.v.m. werk (onregelmatige tijden) weinig trainen maar reed toch nog een goed seizoen. 6de in Oud Gastel, en werd in een sterk gereden wedstrijd  Nederlands kampioen bij de docenten.


Daniëlle Bekkering: begon pas later met het rijden van wedstrijden i.v.m. het lange schaats seizoen. Met een eerste plaats in Heerhugowaard,  3de in Heusdenhout en andere ere plaatsen is ook haar seizoen zeer geslaagd.


Anne Peer: kwam over van de junior vrouwen en deed al gelijk goed mee in de grote UCI wedstrijden waar ze ook veel ervaring opgedaan heeft. ook zij behaalde in de criteriums top tien en top twintig plaatsen en werd nog 4de in Uedem.


Ook de rest van het team heeft een goed seizoen gereden en veel ervaring opgedaan wat ze nodig hebben voor het volgend seizoen.

Met 3 eerste plaatsen, 3 derde plaatsen  vele top tien en top twintig plaatsen en als team goed mee doen in de meerdaagse wedstrijden was het weer een geslaagd seizoen. Wij feliciteren alle rensters met de mooie uitslagen en bedanken het hele team voor de goede inzet en de gezellige sfeer in de ploeg.
Nu op naar het volgende weg seizoen.

terug