Trainingskamp Limburg 22 en 23 febr.

Trainingskamp Limburg, vanuit de ogen van Hilde oudman

Na een lange, saaie en donkere winter worden alle wielrenners weer langzaamaan wakker uit hun winterslaap. Aan de andere kant van de wereld worden de eerste koersen alweer gereden en ook in Europa laat de start van het wielerseizoen niet meer lang op zich wachten. De hoogste tijd om gezamenlijk de puntjes op de i te zetten!

De Movingladies van WV Breda zetten deze puntjes tijdens een weekendje fietsen in Limburg. Op zaterdag werd verzameld op de uitvalsbasis ‘Op de Boud’ in Valkenburg, waar de Movingladies zich inmiddels kind aan huis mogen noemen. Met maarliefst 13 meiden (Djoeke en Mary Rose waren zich onder de Spaanse zon in vorm aan het trappen, Yuki was nog in Japan en ook Iris was er helaas niet bij) en 3 man/vrouw begeleiding werden de Limburgse heuvels verkend en bestormd. Na ruim vier uur trappelen door de Limburgse heuvels in een prima weertje maar wel met een flinke wind, kwam Valkenburg weer in zicht. Na een extra rondje uitfietsen en nog een extra rondje om het af te leren, kon iedereen voldaan en ietwat moe plaatsnemen aan het avondeten. Na ’s avonds nog kort het programma voor de komende tijd te hebben doorgenomen, was de avond nog jong, maar voor de meiden oud genoeg – het werd tijd om weer te gaan slapen en de benen de broodnodige rust te geven. Na een korte onderhandeling (het blijven toch allemaal Nederlanders) over de ontbijt- en vertrektijd, werd het rustig in het hotel.

Na de volgende ochtend aan het ontbijt goed gestapeld te hebben, werd ook op zondag de fiets en vele heuvels beklommen. Naast een groot deel van de Holland Hills Classic verkend te hebben, werden ook verschillende andere bekende heuvels beklommen, en dat allemaal onder een heerlijk zonnetje!. Bewijs hiervan is uiteraard terug te vinden op Strava, waar te zien is dat de medaillespiegel van de Movingladies na twee dagen in Limburg al heel veel beter is dan van het hele Nederlandse Olympische team in Sotsji. Dat belooft wat!

 


Onder leiding van wegkapitein- vanuit de auto- Chris kwamen de dames na precies 100 kilometer weer terug in Valkenburg. Daar aangekomen werd er snel gedoucht en na een lekkere lunch liep het weekend alweer op zijn einde.
Met deze mooie gezamenlijke starter van het seizoen bleek dat het met de moraal, gezelligheid en vorm helemaal prima zit. Nog een klein weekje en dan barst het seizoen echt los; 1 maart staan de eerste dames aan de start bij de Omloop het Nieuwsblad!

terug