Omloop van het Hageland 9 maart

Zondag morgen vertrokken wij al vroeg richting Tielt-Winge voor de UCI 1.2 wedstrijd de Omloop van het Hageland. De wedstrijd ging over 126 km met een grote omloop van 56 km en 5 ronden van 13,4 km. In de grote lus zat de kerkstraat een kasseien klim van 700 m' . In  de plaatselijke rondjes de Roeselberg een stijle klim uit twee delen.
Het was zomers weer met 21 graden bij de start van de wedstrijd, dit was weer even wennen voor de rensters maar zij hadden er zin in.


Gelijk na de start kreeg Geerte  Pech maar dit was gelukkig nog in de neutralisatie zodat zij weer snel aan kon sluiten. Het was een nerveus begin  met veel valpartijen. Na ongeveer 40 km kreeg ook Mirthe pech en door de hoge snelheid van het peloton kon zij niet meer terug keren in de groep. Na ongeveer 52 km 4 km voor de kasseien klim was de eerste grote valpartij voor in de groep en na de schade opgemaakt te hebben was er een groep van 17 rensters weggereden en zij namen snel een voorsprong van ongeveer 1 min. Het peloton was in groepjes uit elkaar en ze hebben moeten rijden tot de tweede plaatselijke ronde voordat het peloton weer compleet was en er jacht gemaakt kon worden op de kopgroep. Femke moest bij de valpartij  helaas te lang wachten en kwam op de kasseien klim tussen de auto's en kon ook niet meer terug keren.


In de laatste drie omlopen waren er nog diverse valpartijen waardoor Hilde , Geerte en Ines het peloton moesten laten gaan en de laatste ronde niet meer uit mochten rijden. Dit was erg jammer want zij zaten tot de grote valpartij goed in de wedstrijd.
Mary Rose zat nog wel voor in het peloton en door de steeds terug komende klim vielen er bij de kopgroep steeds meer rensters terug in het peloton, in de laatste ronde sloot het peloton op een 10 tal meters na aan bij de kopgroep die toen al in volle sprint waren. Met een mooie 41 ste plaats in dit sterk veld kon Mary Rose en de ploegleiding best tevreden zijn.

De ploeg rijd met voeding en dorstlesser van      http://www.wielervoeding.nl/  .


Komend weekend staan de wedstrijden in Strijen en de Novilon Euro Cup Op het programma.

 

terug