Femke van Kessel 2de in de Omloop van Strijen.

Eerste podiumplek voor WV Breda Manieu.nl-Ladiesteam.


Na de omloop het Nieuwsblad en de Omloop van het Hageland, twee zware UCI wedstrijden, waar onze ploeg goed gereden heeft waren wij benieuwd waar we als ploeg stonden in de nationale klassiekers.


Strijen was zoals elk jaar de eerste wedstrijd en we gingen met een ploeg van tien rensters naar deze Omloop. Zoals gewoonlijk stond er die dag weer heel veel wind waardoor iedereen op de eerste rij plaats wilde nemen  en dus stonden de eerste rensters al 30 min. voor de start in de kou. Onze rensters waren iets later en stonden in het midden van de ongeveer 160 rensters, niet optimaal maar wel met heel veel moraal en zelfvertrouwen.


Na de start werd er gelijk hard gereden en was het peloton een lang lint. Na de eerste omloop waren er al veel rensters gelost maar onze ploeg was er nog niet bij. Bij het ingaan van de tweede omloop reed Femke van Kessel op de dijk weg maar kreeg niemand mee en zo werd zij door de harde wind weer snel terug gepakt. In deze ronde was er weer een groep gelost met daar in ook Maartje van Gestel en Ingrid v/d Wijngaard die vandaag haar eerste wedstrijd van het seizoen reden en nog niet zo goed tussen de wielen reden en daardoor ze te ver van achter zaten.


Ook in de volgende twee omlopen werden er grote groepen gelost die allen later uit de wedstrijd werden genomen. In de vijfde omloop brak dan eindelijk de wedstrijd open. Doordat iedereen op de kant wed gezet reden er zeven rensters weg met daarin Femke van Kessel en Iris v/d Stelt. Voor Iris was dit ook de eerste wedstrijd na de hele winter op de schaatsen gestaan te hebben in de Marathons. Iris moest jammer genoeg de kopgroep laten gaan en viel terug in de groep waar ook de rest van de ploeg zat.


Bij het ingaan van de zevende omloop werd in de kopgroep, waar de wind van de zijkant kwam, weer op het kantje gereden waardoor er drie rensters weg reden met daarin Femke van Kessel. Deze drie rensters werkten zeer goed samen zodat de voorsprong steeds groter werd en zij niet meer achterhaald werden. De drie rensters achter de kopgroep werden in de laatste ronde nog terug gepakt door het peloton en deze reden dus op de 4 de plaats in de wedstrijd.
In de eindsprint werd Femke van Kessel knap 2de en behaalde dus de eerste podiumplaats voor de ploeg in 2014.


In de sprint van het peloton zaten onze rensters ook goed van voren en werd Mary Rose Postma 7de,  Iris v/d Stelt 9de, Ines Klok 26, Ilse Miltenburg 27, Anne Peer 39ste, Geerte Hoeke 40ste, en Mirthe Wagenaar 48ste.
Met 8 rensters bij de eerste 50 waarvan 5 bij de eerste 30 en 3 bij de eerste tien heeft onze ploeg sterk gereden in deze door de harde wind en de smalle wegen zeer zware Omloop.
Hieruit blijkt dat onze ploeg in de breedte sterk is en dit belooft veel goeds voor de rest van het seizoen.

 

terug