Goede prestaties WV Breda-manieu.nl-Ladiesteam in Gent Wevelgem.

Op zondag 30 maart vertrokken wij al vroeg richting Ieper voor de dit jaar verzwaarde Gent Wevelgem.

 De ronde was dit jaar opgewaardeerd tot  een UCI 1.2 wedstrijd en daarom had de organisatie deze aanpassing gedaan. 


Het team bestond uit: Femke van Kessel, Ines Klok, Mirthe Wagenaar, Mary Rose Postma, Anne Ewing, Anne Peer, Hilde Oudman en Ise Miltenburg.


De rensters moesten tweemaal de Kemmelberg en de Monteberg  (die gelijk na elkaar kwamen) beklimmen en eenmaal de Baneberg.
In de eerste 36 km naar de Kemmelberg werd het tempo (door het mooie weer) gelijk hoog gehouden op 40 gemiddeld maar toch begon het complete peloton aan de beklimming. Doordat wij bij de Kemmel omgeleid werden konden wij in de afdaling de stand opnemen en zien waar onze rensters zaten.


Femke van Kessel kwam met een groep van 10 rensters als eerste door met daar achter twee groepen met de rest van ons team, Hilde en Ilse zaten bij de aanvang van de beklimming te ver achterin en konden dit op de beklimming niet meer goed maken zodat zij in een van de laatste groepen terecht kwamen. Na de Monteberg had de groep van tien rensters nog 20 sec voorsprong maar toch kwamen er twee grote groepen terug zodat we met een groot peloton richting de Baneberg gingen jammer voor Hilde en Ilse dat hun groep het net niet redde.


Na 75 km begon het peloton  voor de tweede keer met de beklimming van de Kemmelberg en weer kwamen onze renster goed over deze berg, Femke zat weer bij de eerste groep maar ook Ines, Mary Rose, Mirthe, Anne Ewing en Anne Peer zaten hier niet ver achter. Na de Monteberg was de situatie , een eerste groep (ongeveer 17 rensters) met Femke van Kessel, daar achter op 30 sec een tweede groep van ongeveer 30 rensters met hierin Ines Klok, Mirthe Wagenaar, Mary Rose Postma en Anne Ewing. Anne peer kwam in een van de andere groepjes door.


Met nog ongeveer 25 km te rijden reden er 8 rensters weg uit de kopgroep en werden niet meer teruggepakt. De groep met Ines, Mirthe, Anne en Mary Rose sloot weer aan bij de overgebleven rensters van de kopgroep zodat we in deze groep vijf rensters van ons team hadden die mee konden doen voor de 9de plaats, dit was zeer sterk gereden van ons team!!
In de laatste 10 km sloot nog een groep van dertig rensters aan en ging de groep met ongeveer 70 rensters naar de finish.


De wedstrijd werd gewonnen door Lauren Hall voor Janneke Ensing en Vera Koedoder. Ines klok werd 30ste, Mirthe Wagenaar 33ste, Femke van Kessel 39ste, Anne Ewing 60ste, Mary Rose Postma 73ste en Anne Peer 101 wat een zeer goede prestatie is voor ons team en betekend dat wij ook in de breedte een sterk team hebben die elkaar in de wedstrijd goed kunnen bijstaan.

 

Verslag Ines Klok:


Zondag in alle vroegte  had ik met Ann en Harrie afgesproken om te carpoolen. Het uurtje korter vanwege de zomertijd merk je dan wel als de wekker gaat. Dus ik was blij dat ik kon mee rijden, maar ook omdat het een aardig stukje rijden zou zijn. Ik had er zin in. Vandaag stond Gent Wevelgem op de agenda, een koers die ik graag goed zou willen rijden. De voorspellingen waren 20 graden, dus met de moraal zat het wel goed.  Om 10 u kwamen we aan in Ieper.
Vandaag zouden Femke, Ann, Ilse, Mirthe, Hilde, Mary Rose, Anne en ik starten. De stoeltjes werden uitgestald en zo begonnen we met even bijpraten en echt wakker worden. Zoals gewoonlijk werd even bij elkaar gepolst hoe de benen voelde afgelopen week en wat ons te wachten stond vandaag. In de tussen tijd was de begeleiding al volop bezig om voor ons alles gereed te maken.
Toen we omgekleed waren zijn we met zijn allen op ons gemak naar de markt in Ieper gereden waar getekend moest worden. We waren als tweede ploeg dus we hadden nog lekker wat tijd tot aan de start. De start was op de prachtige markt, waar al veel mensen stonden. De mannen zouden vandaag ook Gent-Wevelgem rijden en dit merkte je wel aan de hoeveelheid mensen en de ambiance langs het parcours. 
De koers ging van start, of liever gezegd de neutralisatie, ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen maar in de eerste bocht lagen er al 2 op de grond..
We zouden vandaag 2x de Kemmelberg met daar direct achteraan de Monteberg krijgen. Met daartussen 1 keer de Baneberg. De verwachting was dat het bij de klimmetjes zou gaan breken. Door het rustige weer was het eerste deel van de koerst tot de eerste klim op 36 km erg zenuwachtig. Het brak inderdaad bij de eerste keer Kemmelberg. Femke draaide heel knap als een van de eerste de Kemmelberg op en wist gewoon in het eerste groepje omhoog te rijden. Echt super knap! Het groepje waar ik in zat, met daarbij ook Ann, Mirthe en Mary Rose wist vrij snel weer aansluiting te vinden bij de eerste groep.
De Baneberg was ook nog een mooi pittig klimmetje wat we voorgeschoteld kregen. Het veld lag in groepjes. En weer zat Femke knap in de eerste groep. Ik reed zelf weer met Ann, Mirthe en Mary Rose. Er werd bij ons prima samen gewerkt, daardoor sloten we zonder al te veel moeite weer aan bij het eerste peloton. Daar waren er 8 uit weggereden, waar alle grote ploegen in vertegenwoordigd waren, dus het leek wel een theekransje. We hebben nog wel met de ploeg wat werk verricht om toch te blijven rijden, maar er was verder geen enkele samenwerking. Dit was erg jammer want daardoor sloten in de laatste 10 km de geloste renster weer aan. Het was dus met een grote groep sprinten in straten van Wevelgem.
Uitslag: Ines Klok 30ste, Mirthe Wagenaar 33ste, Femke van Kessel 39ste, Ann Ewing 60ste, Mary Rose Postma 73 ste en Anna Peer 101.
Ilse en Hilde zaten in het begin goed in de koers maar moesten helaas de wedstrijd eerder verlaten. Maar ook zij hebben weer mooi wat ervaring en koerskilometer op kunnen doen.
Na gedouched te hebben en nog even nagepraat te hebben vertrokken we allemaal weer voor een lange reis terug naar Nederland.

Begeleiding weer bedankt voor de goede ondersteuning. Op naar de volgende koers!
Groeten Ines


De rensters werden verzorgd met producten van:  http://www.wielervoeding.nl

 

terug