Update site: met overwinning Femke van kessel, 2 tweede plaatsen Mary Rose Postma.

Na vier 2de plaatsen en een 3de plaats van het team, was het gisteren in Standaardbuiten Femke van Kessel die de eerste overwinning behaalde  voor het WV Breda manieu.nl Ladiesteam. Na een sterk gereden wedstrijd won zij de sprint van haar twee medevluchters Lotte v/d Hoek en Roos Hoogeboom.  Ook Ines Klok 14de, Geerte Hoeke 15de en Ilse Miltenburg 16de reden een attente wedstrijd toen Femke was weg gereden.

Op zondag 27 april, nadat de ploeg op zaterdag 26 april in Borsele door valpartijen de wedstrijd niet konden uitrijden, reden de  rensters op 2 fronten. Het team ging naar Boezinge voor de UCI wedstrijd Dwars door de Westhoek en de andere dames reden in Geldrop.

In Geldrop was het Mary Rose Postma die weg reed met Henriette Woering en niet meer konden worden achterhaal. In de sprint werd Marry Rose tweede, Ines Klok 7de Ilse Miltenburg  9de en Linda Ringlever 18de dus weer een podium plaats voor ons team.

In Boezinge een UCI 1.1 wedstrijd reden Femke van Kessel, Anne Peer, Mirthe Wagenaar, Geerte Hoeke en Anne Ewing. Op de eerste klim van de dag de Monteberg was het Femke van Kessel die als eerste boven kwam maar helaas in de afdaling ten val kwam doordat er twee rensters onderuit gingen in de afdaling . Zij heeft nog geprobeerd door te rijden maar dit was niet meer mogelijk. De rest van het team kwam zeer goed de bergen over en reden met de groep naar Boezinge. Door de harde wind ging alles op de kant en kwamen er drie groepen, helaas moest Anne de groepen laten gaan. op de plaatselijk omlopen reed Anne Ewing in de tweede groep en werd 64ste, Mirthe Wagenaar en Geerte Hoeke reden in de derde groep en werden 84 en 110. Toch ondanks de pech van Femke weer goed gereden van ons team.

Op donderdag  1 mei reden Mary Rose en Ilse Miltenburg in Boortmeerbeek België.
 
 Een feestdag in België, 75 rensters aan het vertrek met voor  Ilse en Mary Rose. Op een niet al te moeilijke omloop van 5,7 km moesten er 88 km worden afgelegd. Al in ronde 4 kozen er 5 dames het hazenpad met daarbij Mary Rose. Ze kregen tot 1 minuut voorsprong maar toch kwam alles weer bij elkaar. Na vele aanvallen viel 4 ronde voor het eind de beslissing.
 Opnieuw zat Mary Rose daarbij. Samen met 4 dames bleef ze vooruit en mocht ze gaan sprinten voor de overwinning. Hierin kwam ze net iets te kort tegen sprinter Kaat van der Meulen. Met een fraaie 2è plaats mag ze zeer tevreden terug kijken op deze wedstrijd.
 In wat over was van het peloton sprintte Ilse nog naar een 15è plaats.
Verslag Ilse Miltenburg.

Ronde van Overijssel UCI 1.1.

Op vrijdag 2 mei werd voor de eerste maal de Ronde van Overijssel voor vrouwen verreden.

De wedstrijd ging over 145 km met start en finish in Rijssen Het WV Breda manieu.nl-ladiesteam stond aan de start met zes dames. Femke van Kessel, Ines Klok, Mirthe Wagenaar, Linda Poelstra Ringlever, Hilde Oudman en Anne Peer.

Onze rensters waren zeer gemotiveerd na de goede resultaten van dit seizoen en reden de hele koers voorin mee. na 35 km in Vriezenveen reed er een groep van 15 rensters weg met daarbij voor ons team Femke van Kessel. deze groep bleef niet weg en na ongeveer na 60 km reden vijf rensters weg die tot bijna 3 min. kregen van het peloton. onze rensters reden voorin goed mee om niet verrast te worden door een tweede uitloop poging.

Met nog ongeveer 25 km te gaan, 10 km voor de plaatselijke omlopen sloeg het peloton op hol en werd de voorsprong zienderogen kleiner. Lisa Brennauer had dit in de gaten en reed weg bij haar mede vluchters waardoor de kopgroep helemaal uit elkaar spatte. Op de twee plaatselijke omlopen waar zeer hard gekoerst werd brak het peloton in twee delen waardoor Linda Hilde en Anne in de het tweede peloton terecht kwamen maar Ines, Femke en Mirthe konden zich goed handhaven ondanks de zeer hoge snelheid. In de laatste omloop werden 4 van de vijf vluchters terug gepakt en alleen  Lisa Brennauer bleef vooruit en won met 12 sec voorsprong op het peloton waarvan Kirsten Wild de sprint won.

Ines, Femke en Mirthe deden in de sprint goed mee, Ines werd 18de en behaalde haar eerste UCI punt, Femke 22ste, Mirthe 29ste, Linda 67ste, Hilde 74 ste en Anne Peer 79ste. Een zeer goed resultaat voor ons Team.

De finish was pas rond 8 uur s'avonds  dus snel alles inpakken en op weg naar de Baldwinhoeve in Eext waar het eten al gereed was. Na de weer goed verzorgde en heerlijke maaltijd snel douchen en naar bed want de andere morgen om 9.15 uur moesten de dames weer starten inde Ronde van de Kerspelen.

 

Zaterdag 3 mei de Ronde van de Kerspelen.

Zaterdagmorgen waren Chris, Ingrid en Harrie al om vijf uur op om de auto's te laden en te eten want Chris en Ingrid moesten al 6 uur weg om naar de ploegleiders vergadering te gaan in Drogeham. De rensters konden nog een uurtje blijven liggen.

Wij stonden met acht rensters aan de start in Drogeham, Ines Klok, Femke van Kessel, Hilde Oudman en Mirthe Wagenaar vanuit Overijssel en Iris van der Stelt, Denise Grimberg, Ingrid v/d Wijngaarden en Ilse Miltenburg  kwamen rechtstreeks en waren dus nog fit.

Vanuit de start werd er gelijk zeer hard gereden en pas aan het eind van de eerste omloop werd het even rustig, dit was jammer genoeg te laat voor Ingrid v/d Wijngaarden en Denise Grimberg die in een van de laatste groepjes terecht kwamen.

Ook in de tweede omloop werd er zeer hard gereden en toen ontstond er een kopgroep van 15 rensters met daarin van ons team Iris v/d Stelt, Femke van Kessel en Ilse Miltenburg. Mirthe Wagenaar en Ines Klok deden in het peloton goed afstop werk omdat er drie rensters van het team voorin waren. Hilde was intussen ook achterop geraakt.

 

Deze situatie bleef zo tot 25 km voor het einde, toen gingen bij de kopgroep 4 rensters van Parkhotel de boel op de kant zetten en viel de kopgroep in tweeën. Iris v/d Stelt had zeer goede benen en reageerde attent en zat gelijk mee waardoor er negen rensters van de kopgroep weg reden. Ilse probeerde het later ook nog met nog een renster maar kwam er niet meer bij. Femke had na de zware wedstrijd in Overijssel zware benen en kon niet mee.

In de laatste omloop werd de groep van Femke nog terug gepakt door het peloton, Ilse bleef nog net vooruit.

Iris van der Stelt werd 9de, Ilse Miltenburg 11de, Ines Klok 22ste, Femke van Kessel 34ste en Mirthe Wagenaar 45ste.

 WV Breda-manieu.nl-Ladiesteam rijd goede uitslagen en zullen zeker nog veel goede dingen laten zien.

 

 

 

 

 

terug