goed weekend met eerste en tweede plaats voor Femke en Ines

Vandaag werd de wielerronde van ’t Ginneken verreden, een thuiswedstrijd voor ons als dames van WV Breda.

Onze ploegleider, Chris Rouw, wilde graag met veel meiden van ons team rijden en dat is gelukt met maar liefst 7 rensters. Chris was zelf niet bij de wedstrijd, omdat er tegelijkertijd in Veldhoven gestreden werd om het Baby Dump Klassement door Mary Rose Postma, Ilse Miltenburg en Maartje van Gestel

In Breda werd er gestart door Denise Grimberg, Yukiho Hori, Femke van Kessel, Ines Klok, Hilde Oudman, Anne Ewing en Charlotte Lenting. Voor de wedstrijd werd er met het team een wedstrijdbespreking gehouden en werd de tactiek bepaald. Femke gaf aan graag te willen winnen en de andere dames wilden daar allemaal graag voor rijden.

Na het startschot, en daarmee ook het wegvallen van de zenuwen voor mijn eigen eerste wedstrijd na 1,5 jaar blessureleed, kwam er al gauw het 3 ronden klassement. Plan was om hier hard voor te rijden en om daarna Femke met nog één dame van ons weg te laten rijden. Het 3 punten klassement wonnen we en daarna reden er 3 meiden weg: Ines Klok, Femke van Kessel en Marjolein Claessen.

Marjolein hadden wij van tevoren al getipt als een sterke renster en het was dan ook geen verrassing dat zij mee was. De 3 meiden reden hard door. Ondertussen werden in het peloton door Anne Ewing, Hilde Oudman en Charlotte Lenting alle uitlooppogingen van andere rensters teniet gedaan en hadden we de koers goed onder controle.

Premiesprints werden gepakt, leiderspunten verzameld en na driekwart koers dubbelden de 3 koploopsters het peloton. Het tempo bleef hoog, veel rensters moesten vroegtijdig lossen waaronder helaas ook onze Denise en Yuki, en het rondebord ging naar beneden.

Toen het peloton de laatste 3 ronden in ging, trokken Anne en Hilde de stoute koersschoenen aan en sprongen weg uit het peloton. Zij bleven vooruit en finishten als 5e en 6e Daarachter wist ikzelf naar een 10e plek te sprinten. Denise finishte als 16e en Yuki als 19e

De kopgroep reed door en kreeg dan ook de bel voor de laatste ronde. Ines had het zwaar, maar zij bleef knap bij het andere tweetal en kon hard op kop rijden. In de laatste ronde wist Femke in de laatste honderd meters een gat te slaan en kon zij haar handen in de lucht steken (wat nog best knap was met al die stuiterende klinkertjes) voor haar thuisoverwinning in Breda! Ines wist Marjolein te kloppen in de sprint en mocht dan ook de tweede plaats op het podium innemen.

 

Een fantastische koers dus, buiten de blaren op onze handen, met een heel goed resultaat voor WV Breda – Manieu.nl.

Voor mijzelf was dit de eerste koers na 1.5 jaar blessureleed en er kwamen dan ook de nodige emoties los. Na lang revalideren, terugvallen, weer opkrabbelen en vaak toch weer terugvallen, mocht ik vandaag eindelijk mijn eerste wedstrijd starten.

De hele week was ik bezig met vandaag, de spanning bij de start was hoog en ook na het startschot bleef het onwennig. De wedstrijd was verre van een wedstrijd voor mij: én klinkertjes, én 7 bochten in 1100 meter, criteriums zijn niks voor mij. Ik ben erg tevreden met mijn resultaat en had na de wedstrijd dan ook even een momentje voor mezelf. De tranen kwamen en dan komt toch het afgelopen jaar even voorbij.

Gelukkig ben ik weer terug, heb ik weer grapjes kunnen maken, dansjes kunnen doen, Harrie mogen vervelen, een nieuwe teamyell mogen bedenken, mentale steun gehad van mijn ouders, broertje en Djoeke én heb ik zelfs een nieuwe bijnaam (Talenting).

Verslag Charlotte Lenting

Verder heeft het team zaterdag nog gereden in de Omloop van de IJsseldelta in Zwolle.

We reden hier met 9 rensters en wel Femke van Kessel, Ines Klok, Hilde Oudman, Mirthe Wagenaar, Anne Ewing, Iris vd Stelt, Ilse Miltenburg, Ingrid van den Wijngaard en Yukiyo HORI. Ook hier ging het heel goed met de ploeg.

Jammer was dat na ongeveer 20 km een valpartij was waardoor de wedstrijd ongeveer 40 min. is geneutraliseerd. Na de herstart reden er gelijk  zes rensters weg waardoor het tempo opgeschroefd werd en alles op de kant ging. Doordat wij hier de slag gemist hadden waren het ook de dames van onze ploeg die veel werk moesten verzetten op kop van het peloton om het gat te dichten, hierdoor kwamen er steeds meer rensters in groepjes op achterstand waar ook Ingrid en Yukiyo bij waren.

Met nog 35 km te rijden was het Anna van der Breggen die vooraan mee ging draaien waardoor het gat snel gedicht werd. Zij ging gelijk hard door en kreeg Geerike Schreurs en Moniek Tenniglo mee, zij reden goed door en zijn niet meer terug gepakt.

De situatie op dat moment was, drie rensters op kop dan een peloton van 35 rensters met daarin 7 rensters van ons team en  daarachter de laatste groep van 16.

de laatste 5 km reed Anne van der Breggen nog weg en won de wedstrijd voor Moniek Tenniglo en Geerike Schreurs.

In de eindsprint van de groep werd Femke van Kessel in het eindklassement 12de, Ilse Miltenburg 21ste, Anne Ewing 22ste, Mirthe Wagenaar 25ste, Hilde Oudman 30ste, Ines Klok 31ste en Iris van der Stelt 32ste. Dit is een heel knappe prestatie van het WV Breda manieu.nl Ladiesteam om met 7 rensters bij de eerste 32 te eindigen.

Nu op naar een heel zwaar weekend voor ons team met:

Vrijdag 30 mei de Boels Rental Hils Classic  in Limburg UCI 1.2

Zaterdag 31 mei de 8e Marianne Vos Classic in Wijk en Aalburg  UCI 1.2

Zondag  1 juni in België Gooik - Geraardsbergen - Gooik  UCI 1.1 met daarin o.a. de Muur van Geraardsbergen.

En ook zondag 1 juni de Omloop van het Ronostrand in Roden.(deze dag met twee teams)

Dit alles is mogelijk door de goede voeding van http://www.wielervoeding.nl

 

terug