Update site: met weer mooie podium plaatsen voor Iris van der stelt en Mary Rose Postma.

2 de plaats Iris van der Stelt in Oudenbosch:

 

Op zondag 8 juni behaalde Iris van der stelt een mooie 2e plaats in Oudenbosch.  Zij sprong  enkele ronden voor het einde weg uit het peloton op zoek naar twee vluchters, zij kon er een achterhalen maar kwam tijd te kort voor de ander. Toch sterk gereden en weer een mooie podium plaats voor ons   WV Breda- manieu.nl- Ladiesteam. Femke van kessel 10e, Anne Ewing 22e, Yukyo Hori 29e en Maartje van Gestel 41e.

 

2e plaats Mary Rose Postma bij DK in Stein.

 

Op maandag  9 juni was het regio kampioenschap voor de districten Limburg, Brabant Zuid- West en Brabant Zuid-Oost. Het was een zwaar parcours en na enkele ronden  reden er 5 rensters weg die voor de podium plaatsen streden.  Sabrina Stultiens, Monique van de Ree, Mary Rose Postma, Kyara Stijns en Sandra van Veghel. Sabrina Stultiens reed met nog 20 km te gaan weg uit deze groep en won het regio kampioenschap. Monique van Ree werd 2e en Mary Rose Postma 3e. Door deze uitslag was zij ook 2e bij het District Zuid- West.

Hilde Oudman en Charlotte lenting werden 18e  en 19e. Denise Grimberg en Ilse miltenburg reden de wedstrijd niet uit.

 

Vrijdag  30 mei Hills Classic: hier reden Femke van Kessel, Mirthe Wagenaar, Ines Klok, Mary Rose Postma, Anne Ewing, en Hilde Oudman. Het was een zware 1.1 UCI wedstrijd in Limburg met veel zeer lastige klimmen.

De start was in Sittard en de eerst 40 km waren niet al te zwaar,  wel moesten de Adsteeg en de lange Raarberg beklommen worden maar de eerste echte zware klim kwam pas na 40 km en wel de Eyserbosweg. Hier werd dan ook de slag gemaakt. Na de Eyserbosweg  was het peloton in meerdere  groepen uiteen gereden met Ines Klok mee in de eerste groep en de rest in het tweede peloton. Na de Gulpenerberg en de Camerig waren de twee groepen weer verder opgedeeld, 6 rensters waren weggereden daar achter het eerste peloton van ongeveer 40 resters met Ines klok en dan het tweede peloton met de rest van ons team.

Deze situatie bleef tot de beklimming van de Cauberg  5km voor de finish, hier moest Ines klok met een klein groepje de rest laten gaan en kwam enkele sec na de groep als 40e  over de finish een zeer goede prestatie in deze zware en sterk bezette wedstrijd.

Ook het tweede peloton bleef bij elkaar tot de Cauberg en hier reed Mirthe Wagenaar nog weg en kwam alleen voor de groep als 47e over de meet, ook een zeer goede prestatie.

In de sprint van het tweede peloton werd Anne Ewing 55e, Mary Rose Postma 56e, Femke van Kessel 61e en Hilde Oudman 63e. Een zeer goede prestatie van onze rensters in deze zware wedstrijd die gewonnen werd door  Emma Johansson voor ellen van dijk en Amy Pieters.

Zaterdag 31 mei Marianne Vos Classic: Femke van Kessel en Anne Ewing reden hier hun tweede wedstrijd achter elkaar en ook Ilse Miltenburg en Yukiyo Hori waren hier van de partij.

Gelijk na de start werd er zeer hard gereden maar na ongeveer 10 km werd het rustiger en kwam alles weer samen. Yukiyo reed lek maar kwam weer goed terug tussen de auto's wel gehinderd door de auto's van de organisatie. Later kwam zij achter een valpartij en kon toen niet meer terug keren. Ook Ilse Miltenburg kwam hierdoor tussen de auto's en kon het ook niet redden. Anne Ewing nog moe van de Hills Classic stopte ook zodat we alleen nog Femke van Kessel in de wedstrijd hadden. Zij kon zich goed handhaven en werd knap 29e in de massa sprint die gewonnen werd door Marianne Vos.

Zondag 1 juni  Gooik- Geraardsbergen- Gooik:  Femke van Kessel, Hilde Oudman, Mirthe Wagenaar,Mary Rose Postma en Anne Ewing reden deze 1.1 UCI wedstrijd met o.a de muur van Geraards bergen.

Na ongeveer 5 km ging Femke van Kessel op avontuur, zij pakte een voorsprong van 1.40 min. maar kreeg jammer genoeg geen hulp en na 30 km alleen voorop te hebben gereden viel zij terug in het poloton, wel goede reclame voor ons team.

Gelijk hierna ging Loes Gunnewijk en zij pakte 2 min. Na 75 km kwamen we bij de muur en in de aanloop naar de echte muur in de smalle straten van Geraardsbergen waren onze rensters te ver van achter om met de eerste mee omhoog te gaan en doordat het peloton daarna in vele groepen was kwamen ze in de derde groep terecht waarin ze naar Gooik reden. Op de plaatselijke ronden werd hun groep 10 km voor het einde uit de wedstrijd gehaald. Dus ondanks een goed gereden wedstrijd maar te ver van achter op het beslissend moment toch jammer omdat ze toch beter kunnen (wel weer wat geleerd).  

Ook zondag Ronostrand Roden:  Hier reden Ines Klok, Iris van der Stelt en Denise grimberg.

Bij deze wedstrijd stond zeer weinig wind waardoor ondanks enkele uitloop pogingen alles bij elkaar bleef en er een massa sprint kwam.

Hierin werd Iris van der Stelt knap 8e en Ines Klok 30e. Ingrid Rouw was voor de eerste maal ploegleider en gelijk  succesvol.

Verder reden wij nog de Parel van de Veluwe op 4 juni. deze wedstrijd begint altijd pas na 80 km spannend te worden maar dit jaar reden er al vroeg enkele rensters weg. Doordat er van ons niemand bij was probeerde Ines klok het gat te dichten maar ook zij kreeg niemand mee en alleen viel het niet mee na 15 km alleen gereden te hebben met 0ngeveer 1.30 min voor het peloton werd zij weer teruggepakt. Na 82 km op een smalle weg brak het peloton dan in groepjes uiteen. Op de plaatselijke rondes kregen de rensters nog een fikse regenbui waardoor het gevaarlijk werd en er veel valpartijen waren. de uitslag van onze rensters. Mary  Rose Postma 20e, Anne Ewing 38e, Iris van der Stelt 39e, Femke van Kessel 42e, Ilse Miltenburg 44e en Hilde Oudman 59e.

 

 

Dit alles is mogelijk door de goede voeding van http://www.wielervoeding.nl

 

 

 

 

 

 

terug