Goede prestaties van het team op het NK in Ootmarsum:

Op vrijdag 27 juni, de dag voor het NK, verzamelden we met het team van WV Breda - manieu.nl in 't Elshuys Hotel in Albergen om ons voor te bereiden op het NK voor vrouwen.

Zaterdag 27 juni:

Voor ons team reden Femke van Kessel, Mirthe Wagenaar, Ines Klok, Mary Rose Postma, Hilde Oudman, Ilse miltenburg, Iris van der Stelt en Charlotte Lenting. Na het inchecken, omkleden en naar Ootmarsum om het parcours te verkennen.

Zondag 28 juni:

Om 8 uur op voor het ontbijt en na het eten een lange bespreking waar het parcours, het weer en de mogelijke scenario's van de wedstrijd aan bod kwamen. Hierna konden de dames nog rusten  tot 12 uur om de maaltijd voor de start van de wedstrijd te nuttigen en daarna op naar het parcours waar de rensters 10 ronden af moesten leggen met totaal 135 km wedstrijd.

De wedstrijd:

De start van de wedstrijd was om 15.00 uur en zoals gewoonlijk stonden er al een half uur voor de start diverse rensters aan de start, dus ook maar een mooie plaats proberen te krijgen. Gelijk vanaf de start werd er zeer hard gereden waardoor er al diverse rensters moesten lossen en het peloton begon te breken met als gevolg dat er na ongeveer 8 km diverse groepen rondreden. Na 8 km werd het rustig  voorin en konden diverse groepen weer aansluiten.

foto met dank aan Damian Kooreman

Na de derde ronde ging het Raboliv team serieus versnellen met als gevolg dat het peloton weer in diverse groepen uiteen viel. In de eerste groep van 33 rensters zaten op dat moment ook Mirthe Wagenaar en Iris van der Stelt. Ines klok Hilde Oudman en Mary Rose Postma kwamen in de groep hier achter en Femke van Kessel en Charlotte Lenting weer een groep daar achter. Ilse Miltenburg kwam in de laatste groep terecht. Door toch wel veel valpartijen kwamen Hilde Oudman en Mary Rose (2 x ) ook op achterstand waardoor alleen Ines nog in de tweede groep zat.

foto met dank aan Damian Kooreman

Voorin bij de eerste groep kwamen verschillende uitloop pogingen maar alles kwam telkens  toch weer bij elkaar. Doordat de tweede groep ook steeds hard door reed sloten zij in de vijfde ronde weer aan waardoor wij drie rensters voorin hadden en wel Mirthe, Iris en Ines.

foto met dank aan Damian Kooreman

De andere groepen waar de rensters van onze ploeg in zaten werden na ongeveer 7 ronden uit de wedstrijd gehaald maar toch ook zij hebben een zeer goede wedstrijd gereden.

foto met dank aan Damian Kooreman

Toen het peloton de laatste 3 ronden inging werd er op de finishklim zeer hard doorgereden waardoor er weer een grote groep moest lossen, Ines, Mirthe en Iris zaten goed van voren zodat ze goed mee zaten met de groep die toen ontstond. Lucinda brand reed net als vorig jaar weg en pakte een mooie voorsprong waarna ook Iris Slapendel nog weg reed. Tussen deze twee kwam het tot een mooie strijd. In de laatste ronde kwam Iris Slapendel steeds dichter  bij Lucinda en in de laatste paar meters kwam ze er bij en ging er over en werd zo Kampioen voor Lucinda. De sprint van de groep werd gewonnen door Marianne Vos maar ook onze rensters deden het zeer goed met een 20e plaats voor Ines Klok, een 26e plaats voor Mirthe Wagenaar en een 37e plaats voor Iris van der Stelt. Ines Klok was met deze plaats ook gelijk  de eerste clubrenster. Dus een zeer goed resultaat van ons  WV Breda - manieu.nl - Ladiesteam.

Dit alles mede door de voeding van:    

http://www.wielervoeding.nl

Nu op naar Krasna Lipa voor de 4 daagse wedstrijd van 10 t/m 13 juli.

 

   

terug