Iris van der Stelt wint in Heusdenhout

Iris van der Stelt brengt het aantal overwinningen voor het WV Breda - manieu.nl - Ladiesteam op 3.

Op zondag had ik mij ingeschreven voor de Ronde van Heusdenhout, een wielercriterium georganiseerd door mijn fietsclub, WV Breda.
Ik wilde graag starten, maar de weersvoorspellingen waren niet al te best. Nu vind ik in de regen rijden op zich niet zo'n probleem, maar het feit dat het toch iets meer kans op valpartijen met zich meebrengt vind ik niet zo leuk...
A.s. dinsdag vertrek in met de wielerploeg naar Tsjechië om daar een etappekoers te rijden. Hier heb ik onwijs veel zin in, dus om dan nog risico's te gaan nemen...liever niet. Maargoed...toch gegaan en gestart. Het was droog bij de start, pas tegen het einde van de wedstrijd zou het met bakken uit de hemel komen. Al snel werd en door verschillende rensters aangevallen, niks leek echt weg te komen totdat er toch ineens een groepje van drie weg was. Snel even checken of er een van mijn ploeg bij zat, ik constateer dat dit niet zo is en dat we aan de bak moeten. Het drietal wordt uiteindelijk weer ingelopen en het spel begint weer van voor af aan. Mijn ploeggenootje demarreert en krijgt een aantal anderen mee, ze krijgen een klein gaatje, maar worden toch weer teruggepakt. Op het moment dat ze terug worden gepakt probeer ik het. Ik maak er een soort sprint van om echt even verschil te maken, ik kijk achterom en zie dat ik een behoorlijk gat heb...gelukkig zie ik dat er nog een renster meekomt. Samen beginnen we goed te draaien en de voorsprong loopt op. Met nog zo'n vijf ronden te gaan begint het te regen, als snel regent het heel heel hard en ben ik blij dat wij maar met z'n tweeën de bochten door moeten in plaats van met een heel peloton. De bel voor de laatste ronde klinkt en het dringt tot me door dat we vooruit gaan blijven. Yes podium denk ik! Op hetzelfde moment spreek ik mezelf toe en zeg ik dat ik me niet al gewonnen moet geven...concentreren dus. Toch krijg ik het voor elkaar om het laatste stuk tegen wind op kop te zitten en van kop af aan trek ik de sprint aan, over het algemeen niet zo handig, ik geef alles en kom net als eerste over de streep! "Wow... Heb ik echt gewonnen?"Ja ik hoor het de speaker omroepen. Helemaal blij vier ik een klein feestje met m'n ploeggenootjes. Laat Tsjechië maar komen!

Ook Ines Klok 9e - Ilse Miltenburg 17e en Yukiyo Hori 24e hebben een goede wedstrijd gereden, maar het slechte weer in de laatste 3 ronden noopten tot voorzichtigheid.

Komende week gaat de ploeg naar de meerdaagse wedstrijd de Tour de Feminin Krasna Lipa in Tsjechië die is van 10 t/m 13 juli.

Veel succes.
 

terug