Goede resultaten in Krasna Lipa met een 1e - 2e en derde plaats.

Eerste etappe WV Breda manieu.nl Ladies team Krasna Lipa.


De etappe begon in de regen en de wegen waren dan ook erg glad. Na 15 km kwam gelijk de eerste klim, in de afdaling die volgde was er  een valpartij die Mirthe Wagenaar niet meer kom ontwijken. Hilde Oudman die net weer aan sloot kwam hier door op achterstand. Na snel weer op de fiets  gleed Mitrhe In een scherpe bocht na vijf km weer weg en viel voor de tweede keer en kwam zodoende op grote achter stand. Samen met Hilde (die ook nog steeds niet bij het peloton was) sloten zij na 15 km weer aan bij het peloton. Hilde die nog last had van haar val op het NK, had zoveel gegeven dat zij na 65 km op een klim moest lossen. Ons team reed goed van voren en reed als ploeg gaten dicht als er rensters probeerden te ontsnappen.
Met nog 30 km te gaan was het Iris van der stelt die wegreed maar ondanks goed afstop werk van het team na 15 km toch werd ingerekend door het peloton. 
4 km voor het eind op de Vapenka werd het ieder voor zich. Ondanks dat de ploeg veel werk verricht had kwamen zij goed over deze berg.
De uitslag van onze rensters. Iris van der Stelt 11e, Geerte Hoeke 15e Mirthe Wagenaar 16e, Ines van de Klok, 19e, Mary Rose Postma 20e, Anne Ewing 27, en Hilde Oudman 53e.
Ons team heeft een zeer goede wedstrijd gereden en je kunt zien dat de ploeg steeds sterker wordt.


Tweede  etappe WV Breda manieu.nl Ladies team Krasna Lipa.

 

In de tweede etappe van de tour Feminin Krasna Lipa hebben onze rensters weer een zeer goede prestatie geleverd. Met twee keer de beklimmingen van de Vapenka en vier zware Plaatselijke ronden van 10 km voor de boeg begonnen zij na een goede eerste etappe met veel moraal aan de tweede.
De gehele etappe waren onze rensters van voren te vinden en controleerden zo de wedstrijd. In de twee laatste ronden begon het nog een beetje te regenen waardoor het oppassen werd want de finish was onder aan de afdaling. In de laatste afdeling zaten onze rensters goed van voren om geen risico te nemen in de sprint met de natte weg. Zij deden het uitstekend en Iris van der Stelt werd door Mirthe Wagenaar goed voorin afgezet en won zo met overmacht haar eerste grote UCI wedstrijd voor het WV Breda manieu.nl Ladies team. Ook Mary Rose Postma 9e, Mirthe Wagenaar 12e, Geerte Hoeke 17e, Ines Klok 21e en Anne Ewing 25e, deden het zeer goed.,Hilde Oudman had te veel last van haar gekneusde ribben waardoor zij op de klim niet genoeg kon doorademen en 
daardoor de strijd stakte. Dus weer een zeer goede presentatie van ons team en met deze overwinning van Iris kan deze ronde eigenlijk al niet meer stuk.

Tijdrit Polen,

Zaterdag morgen reden we al vroeg naar Polen voor een tijdrit van 18 km. Deze, met toch veel hoogte verschil, ging goed maar nu ons team goed mee kan doen in de etappen van meer daagse wedstrijden moeten we volgend seizoen toch ook de nadruk met trainen leggen op dit onderdeel van de wielersport zodat we ook hierin mee kunnen doen voor de eerste plaatsen. De uitslag van onze rensters,Iris 21, Anne 25, Mirthe 27, Mary Rose 28, Geerte 30 en Ines 44.


Vierde  etappe WV Breda manieu.nl Ladies team Krasna Lipa.


De 4e etappe ging  met 5 ronden van ongeveer 18,5 km over 95 km, met één klim, dus vijf maal een sprint voor de berg prijs. Na de tijdrit van 18 km hadden de dames toch wel zware benen maar we wilden toch proberen of we met onze rensters nog korter in het klassement konden komen.
Vanaf de start probeerden wij weg te rijden en na enkele pogingen lukte het Anne Ewing om met nog een renster weg te rijden, Mirthe Wagenaar reageerde ook gelijk en zo ontstond er een kopgroep van 5 rensters met Mirthe en Anne van ons team er in vertegenwoordigd. Zij werkten goed samen en doordat de rest van ons team op kop van het peloton goed  stoorden liepen zij uit naar 2 minuten en zo gingen ze dan ook op weg naar de sprint. In de sprint werd Mirthe 2e en Anne Ewing 3e dus de tweede dag op rij weer een zeer goede prestatie. Ook de andere rensters van ons team eindigden kort van voren zodat de stemming weer opperbest was.
De uitslag van onze rensters, Mirthe 2e, Anne 3e, Iris 7e, Ines 11e, Mary Rose 33e en Geerte 35e.
Hier kun je alleen maar van dromen als begeleiding en als club, maar onze rensters makten deze dromen waar.

Vijfde en laatste etappe WV Breda manieu.nl Ladies team Krasna Lipa.


De laatste etappe was de zwaarste van deze ronde en op de eerste klim van de dag na 20 km viel het peloton gelijk in stukken, bij de eerste 12 zaten 4 van onze rensters en de andere twee zaten in de tweede groep. Na ongeveer 30 km was het peloton weer compleet en dit bleef tot de langste klim van deze wedstrijd die kwam na 42 km en was ongeveer 5 km lang  en zeer zwaar. Toen boven op de top de schade werd opgemaakt was er een groep van zes weg met daar vlak achter een groepje van zes Nederlandse rensters met voor ons team Mirthe Wagenaar, Iris van der Stelt en Geerte Hoeke. Na een lange afdaling kwamen de rensters op de plaatselijke ronde en moest er nog drie keer de Vapenka beklommen worden. Geerte moest in de eerste aanloop naar de Vapenka jammer genoeg lossen maar bleef alleen zeer goed doorrijden.
De voorsprong tussen de twee eerste groepen bleef schommelen tussen de 30 en 45 sec en zo reden onze rensters voor de 7e plaats, het peloton was toen al op 8 min met Ines Klok en Anne Ewing. In de sprint voor de 7e plaats werd Iris 2e en dus weer een mooie top tien plaats er bij, Mirthe werd 11e. Geerte die 30 km alleen voor het peloton bleef rijden wat een zeer goede prestatie was werd 12e. Het peloton kwam op ongeveer 12 min binnen met Mary Rose 28e en Ines 31e.


In het eind klassement was Mithe 7e, Iris 11e, Geerte 13e, Anne 16e, Mary Rose 18 en Ines 32e.
Met 6 rensters in het eind klassement van deze zware UCI wedstrijd waarvan 5 bij de eerste 20 heeft het WV Breda manieu.nl Ladiesteam een uitzonderlijk goede prestatie geleverd en de dames hebben bewezen dat je ook als clubteam, als de sfeer goed is en je plezier in je sport hebt, en met de goede voeding van http://www.wielervoeding.nl  dat je dan samen tot grote dingen in staat bent.


Gefeliciteerd Dames en bedankt ook namens de rest van de begeleiding 
voor deze prachtige week.


Foto's op wedstrijd http://www.tourdefeminin.com/   foto Gallery.

terug