Verslag Charlotte BeNe Ladies Tour

 

BeNe Ladiestour

 

Afgelopen weekend heeft WV Breda – manieu.nl in België en Nederland de nieuwe UCI 2.2 BeNe Ladiestour gereden. Aan de start stonden Iris van der Stelt, Ines Klok, Mirthe Wagenaar, Yukiyo Hori, Ilse Miltenburg en ikzelf, Charlotte Lenting. Als begeleiding waren Chris, Harrie en Jeroen mee.

 

Zaterdagochtend werd er al vroeg afgereisd richting Sint-Laurens, de startplaats van de eerste etappe. Met een temperatuur boven de 30 °C wachtte ons een koers van 108 km met daarin enkele kasseienstroken. Al bij de start werd duidelijk dat er vanaf het begin hard gekoerst zou worden en wij stonden dan ook al vroeg bij de start. Wat verwacht werd gebeurd: in het eerste uur werd er ruim 41 km gereden en werd er hard doorgetrokken op de kasseienstroken. Na 30 km koers kwam het peloton op de kant en was WV Breda – manieu.nl te onoplettend. Iris, Ines, Mirthe en Charlotte kwamen terecht in de tweede groep, achter de kopgroep van 16 rensters. Daarachter vochten Yukiyo Hori en Ilse Miltenburg voor hun plekje in achterliggende groepen. Uit onze tweede groep reden nog 4 dames, waaronder de latere winnares Jolien d’Hoore, naar de kopgroep toe. De sprint van onze tweede groep werd goed gereden en wij finishten dan ook als 29e (Ines), 33e (Mirthe), 36e (Charlotte) en 39e (Iris). Yukiyo finishte knap in een grote groep en werd 83e. Ilse wist de koers uit te rijden als 127e.

 

Zondag werd er begonnen met een tijdrit over 9,7 km en was er in de middag een rit in lijn over 86 km. De tijdrit, een onderdeel waar ik zelf altijd erg van opleef, werd gereden over smalle wegen met wind tegen / schuinvoor en eindigde met een stuk van 2,5 km wind mee. De dames van WV Breda – manieu.nl hebben allemaal een goede tijdrit gereden tussen de wereldtoppers. Uiteindelijk finishten we als 32e (Charlotte), 33e (Ilse), 63e (Iris), 75e (Mirthe), 90e (Ines) en 115e (Yukiyo).

 

 

 

 

Na een heerlijke pastamaaltijd, georganiseerd door Chris bij restaurant ‘De Zwaan’, mochten we om 16.30 uur starten voor de derde etappe van deze BeNe Ladiestour. Er werd gereden over een parcours van 86km met daarin een flink aantal kilometers kasseien. Bij de start regende het en het zou dan ook een nerveuze en gevaarlijke wedstrijd worden. Al na 6 km lag de eerste kasseienstrook, waar een deel van de rensters van WV Breda – manieu.nl goed voorin reed. Net voor de laatste ronde had Iris helaas materiaalpech en kwam zij terecht in een achterliggende groep met daarbij ook Ines en Mirthe. Op de laatste kasseienstrook, 5 km voor de finish, was er een grote valpartij waar alle dames van WV Breda – manieu.nl achter zaten. Ikzelf ben uiteindelijk gefinisht als 44e in de derde groep. In een groep daar vlak achter finishten Ines (54e) en Mirthe (55e). Iris wist de koers toch nog als 69e uit te rijden, Yukiyo als 95e en Ilse finishte als 98e.

 

foto's met dank aan Krist Vanmelle.

 

In het eindklassement werden we 32e (Charlotte), 42e (Mirthe), 44e (Ines), 49e (Iris), 88e (Yukiyo) en 97e (Ilse). Op de zaterdag waren er 137 rensters gestart en alle meiden hebben dan ook heel erg goed gereden. Chris, Harrie en Jeroen, bedankt voor jullie hulp! Ikzelf ben erg tevreden, het gaat steeds beter en beter, de kracht komt weer langzaam terug en ik geniet volop van het fietsen, wat een mooie sport!

 

Charlotte Lenting

terug