Goede resultataen in de Ras na mBan

Etappekoers Ras na mBan Ierland 2014

 

Van 10 tot en met 14 september hebben we de etappekoers Ras na mBan in Ierland gereden. Van de ploeg reden Femke, Ines, Anne E., Anne P. en Mirthe. Op woensdag verzamelden we om 9 uur bij de luchthaven in Eindhoven en om 11 uur Ierse tijd kwamen we aan in Dublin waar onze Patrick met sproetjes en rood haar (die later ook nog eens onze grootste fan bleek te zijn) ons op kwam halen. Na een autorit van 3 uur kwamen we aan in het  supermooie hotel Inn at Dromoland. We konden nog 2 uurtjes chillen en bedden testen tot we om 17 uur van start moesten in de eerste etappe vanuit het hotel.

Etappe 1

Een etappe van 60 kilometer met 1 klim van 4 kilometer van de 2e categorie. Aan de start stonden 94 rensters en het startveld was dit jaar goed. Er werd dan ook, met name op de klim, flink doorgereden. Het peloton spatte in groepjes uiteen die uiteindelijk bijna allemaal samenkwamen tot een groep van ongeveer 50 rensters. De ploeg werkte goed samen waardoor Femke aan het einde het harde werken kon afmaken en de etappe won! Anne E. won met haar zeer vroege en lange demarrage de prijs voor de strijdlustigste renster.

Uitslag rensters WV Breda-manieu.nl-Ladiesteam.

1e Femke van Kessel - 9e Ines Klok - 14e Mirthe Wagenaar - 23e Anne Peer en 34e Anne Ewing.   

 

      

Een zeer goed begin van deze vijfdaagse.

 

Etappe 2

Na een goede nacht slaap en goed eten in het hotel stond een zware etappe op het programma. 120 kilometer langs Atlantische Oceaan met 1 klim van de 3e categorie en 1 lange klim van de 1e categorie waarbij de roze leiderstrui van Femke moest worden verdedigd. Anne E. ging weer in de aanval en werd op de 2e klim teruggepakt. We hadden een zware klus met het counteren van alle aanvallen. Mirthe en Anne E. konden zich goed handhaven tussen de eerste klimsters en kwamen bij de eerste 10 boven. Ines en Femke sloten na goede samenwerking weer aan. In de laatste kilometers werd er hard doorgereden. Bij de sprint kwamen we er niet meer aan te pas helaas waardoor we de trui verloren, maar we finishten netjes met 4 in de eerste groep en ook Anne P. reed heel goed en kwam binnen in een achtervolgend groepje.

Uitslag rensters WV Breda-manieu.nl-Ladiesteam.

9e Mirthe Wagenaar - 15e Ines Klok - 18e Femke van Kessel - 25e Anne Ewing en 44e Anne Peer.

Team foto (site Ras na mBan)

                                                       

Etappe 3

Een glooiende tijdrit van 8 kilometer waarbij de wind gemeen aanwezig was. Als niet-tijdritspecialisten was het doel met name om de schade te beperken. Anne E. reed de beste tijdrit.

Uitslag rensters WV Breda-manieu.nl-Ladiesteam.

13e Anne Ewing - 24e Femke van Kessel - 27e Mirthe Wagenaar - 43 Anne Peer en 49 Ines Klok.

Na deze tijdrit moeten we flink aan de bak om voor in het klassement te komen.

 

Etappe 4

Na de tijdrit stond er ook nog een ‘criterium’ op het programma waarbij 10 rondes van 4 kilometer werden gereden. We reden allemaal goed attent van voren en reageerden wederom adequaat op de vele uitvalspogingen. Uiteindelijk resulteerde het in een massasprint waarin Femke mooi 2e werd!

Uitslag rensters WV Breda-manieu.nl-Ladiesteam.

2e Femke van Kessel - 16e Ines Klok - 23e Mirthe Wagenaar - 33e Anne Ewing en 49e Anne Peer.

foto (site Ras na mBan)

 

Etappe 5

Vandaag stond er weer een zware etappe op het programma van 105 kilometer 1 klim van de 3e categorie en 2 van de 1e categorie. Afzien gegarandeerd. De tweede klim met daarin stukken van 20 procent leek in eerste instantie het peloton te versplinteren maar uiteindelijk kwam alles in het tussenstuk tussen de twee zware klimmen weer samen. De derde klim, met een lange aanloop, erg smal en over slecht asfalt zorgde wel voor versplintering en een groep van 32 rensters reed naar de finish. Helaas kwam Anne P. in de afdaling lelijk ten val en moest ze haar strijd, onder luid protest van haarzelf, staken. Femke zat in een achtervolgend groepje en daarom namen Ines en Mirthe haar taak over. Dit resulteerde in een harde lead=out van Mirthe waarbij zij zelf 2e werd en Ines 3e! Anne E. finishte ook goed voorin in deze zware etappe. Ines moest de hele weg ontzettend nodig plassen en dat kwam goed van pas bij de dopingcontrole die zij moest ondergaan.

Uitslag rensters WV Breda-manieu.nl-Ladiesteam.

2e Mirthe Wagenaar - 3e Ines Klok - 8e Anne Ewing en 33e Femke van Kessel.

Anne Ewing is opgeschoven naar de 11e pl. in het algemeen klassement, morgen proberen eerste 10.

 

foto's (site Ras na mBan)

 

Etappe 6

De laatste etappe alweer! Een korte etappe van 85 kilometer met een klim van de 3e categorie en een lange klim van de 1e categorie. Onze Anne E. was niet te temmen en sprong na 15 kilometer weg uit het peloton waarin het tempo toch al erg hoog lag. Zij kreeg eerst gezelschap van 3 andere rensters en daarna sloot de leidster in het klassement aan waarna ze de rest achterlieten en er samen vandoor gingen. Ze breidden hun voorsprong uit, mede dankzij het werk dat de andere 3 voor haar verrichten in het achtervolgende peloton. Voor hen was het vandaag wieltjes kleven, aanvallen pareren en wieltjes kleven, soms tot grote frustratie van de andere rensters. Anne E. bleef weg en kwam met een voorsprong van 57 seconden als 1e over de finish!! De rest kwam allemaal in de eerste groep over de finish. Anne E. werd 2e in het algemeen klassement en als grote beloning voor het fantastische teamwork werd ook het ploegenklassement door ons Team gewonnen.

Uitslag rensters WV Breda-manieu.nl-Ladiesteam.

1e Anne Ewing - 4e Femke van Kessel - 5e Ines Klok - 13e Mirthe Wagenaar.

 

Het algemeen klassement:

2e Anne Ewing - 18e Mirthe Wagenaar - 23e Ines Klok en 30e Femke van Kessel.

foto (site Ras na mBan)

Een hele mooie afsluiting van het zeer mooie seizoen en nu op naar volgend jaar.

 

Ook heeft ons team van 22 t/m 24 augustus nog mee gedaan aan de etappe wedstrijd in Albstadt Duitsland een Driedaagse voor Elite Vrouwen.

Ines Klok behaalde daar een mooie 3e plaats in het algemeen klassement nadat zij in een etappe ook al 3e was. Iris van der Stelt behaalde hier nog 2 x een 4e plaats in een etappe. Ook Femke van Kessel - Linda Poelstra Ringlever en Charlotte Lenting presteerden hier zeer goed.

Dit alles met de voeding van:

http://www.wielervoeding.nl

 

terug