Omloop van het Hageland zondag 8 maart.

 

                                                                                                                    

Op zondag 8 maart vertrokken wij met zes rensters naar Tielt Winge voor de eerste wedstrijd van het seizoen, de Omloop van het Hageland. De rensters waren: Femke van Kessel, Mirthe Wagenaar, Ines Klok, Charlotte Lenting, Hilde Oudman en Angelique Wammes.

Foto met dank aan Krist Vanmelle.

Het weer was prachtig met zon en rond de 18 graden. de wedstrijd ging over 120 km met een grote plaatselijke ronde van 53 km met daarin een kasseien klim de Kerkstraat 4 km voor de eerste doorkomst. Daarna nog vijf plaatselijke ronden van ongeveer 13 km met daarin de Roeselberg.

In de eerste grote ronde werd er goed doorgereden maar het peloton begon compleet (op een 15 tal lossers na) aan de beklimming van de Kerkstraat. Hier brak het peloton wel in stukken met in het eerste deel Ines en Mirthe en in het tweede peloton Femke - Hilde - Charlotte en Angelique. Na de finish in de aanloop naar de Roeselberg liep alles weer samen. Dit bleef zo tot de voorlaatste beklimming toen er een kopgroep van 11 rensters weg reed en het grote peloton in tweeën brak, Ines en Mirthe die goed van voren reden konden met het eerste deel van het peloton mee(tweede  groep), de anderen zaten in het tweede peloton (derde groep).

Dit bleef zo en de groep van 11 ging sprinten voor de overwinning met als winnaar Jolien D'HOORE. In de tweede groep sprinten Ines Klok naar de 28e pl. Mirthe Wagenaar naar de 29e pl.  Femke 79e pl. Angelique Wammes 89e pl. 92e pl. Hilde Oudman 93e pl. Charlotte Lenting.

Een zeer goed resultaat van de hele ploeg  in deze zeer mooie wedstrijd en we zijn het seizoen dus weer goed begonnen. Ook dit jaar zijn we als ploeg weer sterk en hebben toch 8 a' 10 rensters waarmee we in de grote rondes ook redelijk mee kunnen doen.

Dames gefeliciteerd.

terug