Komende week updaten we de site:

Vandaag de maand maart:

De Drentse Acht en de Novilon Europacup kwamen een paar weken te vroeg voor ons team, we konden ons nog niet handhaven voor in het peloton en het resulteerden dan ook alleen in een 81e plaats voor Mirthe Wagenaar in de Drentse Acht. Het waren door de wind in Drenthe twee zware wedstrijden en dus ook een goede investering voor de rest van het seizoen.

De Omloop van Strijen op 14 mrt. was hier een goed voorbeeld van. het waaide die dag hard en in de eerste ronde was het peloton al in vele groepen uiteen gevallen. in de eerste groep van ongeveer 15 rensters waren wij zeer goed vertegenwoordigt met 4 rensters, Iris van der Stelt, Ines Klok, Femke van Kessel en Kirsten Peetoom. In de laatste ronde viel deze groep stil zodat de tweede groep van 13 rensters ook weer aansloot deze grote groep bleef bij elkaar en sprinten voor de overwinning. De klassering van onze rensters: kirsten Peetoom 8e, Iris van der stelt 11e, Femke van Kessel 15e en Ines Klok 18e. Goed gereden van ons team.

De Koepel Race Lierop 22 mrt. hier reden wij met 9 rensters en door de smalle wegen was het oppassen om te ver van achter te zitten. Toen er een paar ronden voor het einde een groep weg reed waren we niet attent genoeg en misten we de slag. Onze rensters werden: Mirthe Wagenaar 31e, Ines Klok 34e, Hilde Oudman 45e, Femke van Kessel (na val in de laatste 5 km) 58e, Angelique Wammes 78e, en Charlotte Lenting 87e.

Gent Wevelgem 29 mrt de laatste wedstrijd in  de maand maart. Deze wedstrijd zal de boeken ingaan als een van de zwaarste wedstrijden uit de geschiedenis, het stormde en de rensters hadden moeite om niet van de weg geblazen te worden. Onze ploeg kwam goed over de diverse bergen zoals de Kemmel de Monteberg en de Baneberg. Maar op de terugweg naar Wevelgem was de wind toch te sterk voor Hilde Oudman, Geerte Hoeke, Angelique Wammes  en Marieke Kerkvliet die veel moeite hadden om op de fiets te blijven en kwamen daardoor op achterstand. Ines Klok en Iris van der Stelt bleven wel goed in de eerste groep en werden 35e en 43e een zeer goede prestatie in deze zeer zware wedstrijd.

Komende week de maand april:

 

terug