Tweede update:

Waddinxveen  6 april  hier behaalde Ines Klok  haar eerste podiumplaats van dit seizoen met een mooie 3 de plaats behaald in de massasprint. Ook is dit de eerste podium plaats voor het manieu.nl- Ladiesteam in dit wegseizoen.

 

De Ronde van Gelderland 19 april  was de derde wedstrijd van de Topcompetitie en ging zoals ook de vorige edities over de Emma Piramide en de Postbank. Nadat we de beklimmingen verlaten hadden waren er twee grote groepen ontstaan met 1 min tussen de twee groepen. voordat we bij de verzorging waren was alles weer compleet en gingen we met een voltallig peloton richting Apeldoorn. 3 km voor de finish was er een grote valpartij waardoor onze rensters opgehouden werden en niet meer voor de ereplaatsen mee konden sprinten. Hilde Oudman werd 86e, Ines Klok 93e en Angelique Wammes 120e. Simone van der Star moest helaas de strijd staken, met een grote groep werden zij uit de wedstrijd gehaald wegens te grote achterstand. Charlotte Lenting had veel werk gedaan in  de tweede groep om terug te komen maar moest dit na 100 km toch bekopen en loste uit het grote peloton. Toch een zeer goed gereden wedstrijd van het hele team.

 

 

Oud Gastel,  op 19 april  behaalde  Femke de  eerste plaats en dit was tevens de eerste overwinning van het wegseizoen voor het WV Breda manieu.nl Ladiesteam

25 april Omloop van Borsele  hier reden wij met vijf rensters maar door het hoge tempo en de harde wind was het een zware wedstrijd. er kwamen al vroeg in wedstrijd verschillende groepen en toen we aan de kleine plaatselijke omlopen begonnen van ongeveer 10 km moesten de laatste groepen uit de wedstrijd waarin 4 van onze rensters. Ines klok zat in de tweede groep en werd 40e. Toch kan ik zeggen dat ze goed gereden hebben.

26 april Dwars Door De Westhoek, ook de westhoek konden we door omstandigheden ook maar met 4 rensters vetrekken. Ook hier was de wind en de beklimmingen de scherprechter. Mirthe Wagenaar  en Hilde Oudman kwamen goed over de heuvels en begonnen in het peloton aan de plaatselijke omlopen. Simone van der Star en Geerte Hoeke  waren te ver van achter toen we aan de beklimmingen begonnen zodat zij bij de eerste plaatselijke omloop konden stoppen. Mirthe werd 72e en Hilde 111de.

Nog een Update te gaan dan kunnen we weer elke week posten.

 

terug